2η Γιορτή Μπύρας Δήμου Βύρωνος

του Προέδρου Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνος, Βασίλη Πάγκαλου, που αφορά τη 2η Γιορτή Μπύρας:

«Με την πραγματοποίηση της 2ης Γιορτής Μπύρας Βύρωνα «Beer Fest» ολοκληρώθηκε ένα πολιτιστικό γεγονός που λειτουργεί πλέον ως θεσμός. Τα νέα στοιχεία, που συναποτελούν τη βασική ιδέα, είναι η αλλαγή του σχεδιασμού concept από Rock fest σε Βeer fest ο επανασχεδιασμός του λογότυπου, η κατεύθυνση προσκλήσεων σε όλη την οικογένεια, το «πάντρεμα» της κουλτούρας λαϊκών, ρεμπέτικων, jazz, ethnic και παραδοσιακής μουσικής.

Μέσα στο εορταστικό τετραήμερο εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για την ορθή κατανάλωση του αλκοόλ, ικανοποιήθηκαν με σωστές επιλογές η ποιότητα όλων των υπηρεσιών στο σύνολο των επισκεπτών, ενώ δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό επεισόδιο.

Η σύμπραξη, συνδιοργάνωση και εποπτεία του Δήμου Βύρωνος, εξασφάλισε την άριστη οργάνωση, τον συντονισμό, την ενίσχυση της διαφάνειας και τη συνεχή βελτίωση της στρατηγικής. Οι στόχοι που είχαν τεθεί όσον αφορά την οργάνωση, προετοιμασία, στήσιμο και ολοκλήρωση του φεστιβάλ, επιτεύχθηκαν σύμφωνα με το σχεδιασμό.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες και η συγκυρία δεν μειώνουν κατ’ ελάχιστο τις δυνατότητες και τη δυναμική του εγχειρήματος. Όχι μόνο δεν επηρέασαν αρνητικά την προσπάθεια αυτή, αλλά αντίθετα, έδωσαν κίνητρο να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα. Επηρέασαν όμως το ισοζύγιο, ώστε να μην είναι ανάλογο των στόχων και των προσδοκιών.

Σε περιόδους γενικής δοκιμασίας, όπως η παρούσα, ακόμα περισσότερο αναγκαίο είναι και δίδεται μεγάλη έμφαση στη συνεργασία, τη συλλογική δράση και την εθελοντική προσφορά. Από τη σύμπραξη και συνεργασία εργαζομένων και τμημάτων προκύπτει «προστιθέμενη αξία». Το φεστιβάλ έχει συντελέσει στην αναβάθμιση δεξιοτήτων στελεχών της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης και του Δήμου Βύρωνος. Δημιουργείται όφελος από την προβολή της πόλης, τις συνεργασίες, την προσέλκυση επισκεπτών και την εφαρμογή νέων ιδεών, που δεν μπορούν να αποτιμηθούν. Τελικά υπάρχουν πολλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και την πόλη. Η αξία και το όφελος που δημιουργείται δεν είναι μόνο οικονομικό. «Πιστεύουμε ότι, συνεισφέρουμε στην κοινωνική ευημερία και στην πρόοδο της πόλης. Όσο δύσκολο κι αν είναι το γενικότερο περιβάλλον, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε σταθερά στο δρόμο που χαράξαμε».

Κάθε κρίση ενέχει αναμφισβήτητα απειλές και συνεπάγεται κινδύνους, απαιτώντας σωστές εκτιμήσεις και αποτελεσματική διοίκηση. Ο απολογισμός έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Βύρωνος, οι οποίες προβλέπουν ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων. Η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Βύρωνος, όπως και ο κάθε οργανισμός προκειμένου να αναπτυχθεί, δεν αρκεί μόνο να πουλάει, να κατασκευάζει, να διαχειρίζεται τα οικονομικά. Είναι ανάγκη να υπάρξει οργάνωση, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα σε συνθήκες ανταγωνισμού.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν «δευτερεύουσες δράσεις» που θα μπορούν να αναπτυχθούν για να συμπληρώσουν τις βασικές λειτουργίες. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Βύρωνος, εργάζεται σκληρά όπου έχει στόχους και σχέδια για την ανάπτυξη της. «Κοιτάζουμε προς το μέλλον και θέλουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής. Φιλοδοξία μας είναι να βελτιώσουμε με παρεμβάσεις όλα τα τμήματα και συνολικά την αποστολή της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Βύρωνος, προς όφελος της πόλης και των δημοτών».


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ