Στα Ιωάννινα το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ

Στο επίκεντρο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ φέτος, θα είναι η μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με βασικούς άξονες την αποκέντρωση και την τοπική ανάπτυξη.

Με κεντρικό μήνυμα «Αλλάζουμε το κράτος, τις ζωές μας, την Ελλάδα» η ΚΕΔΕ διοργανώνει το ετήσιο τακτικό συνέδριο από 30.11.2017 έως 2.12.2017 στα Ιωάννινα σε αίθουσα ξενοδοχείου της πόλης.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθεί το ζήτημα της μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με βασικούς άξονες την αποκέντρωση, την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Παράλληλα θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν το σύνολο των αιρετών της Χώρας, όπως τα οικονομικά των Δήμων, η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών και η τοπική ανάπτυξη.

Ειδικότερα, θα αναπτυχθούν θεματικές ενότητες που σχετίζονται με τα «έξυπνα» συστήματα διαχείρισης στους ΟΤΑ, την κοινωνική πολιτική, την υγεία, την απασχόληση, το μεταναστευτικό ζήτημα, τις προληπτικές μορφές ελέγχου στους ΟΤΑ, το περιβάλλον και την πολιτική προστασία.

Επιπρόσθετα θα παρουσιαστούν οι μελέτες που εκπόνησε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για λογαριασμό της ΚΕΔΕ για τα ευρωπαϊκά εκλογικά συστήματα και τη φορολογική αποκέντρωση.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και οι απαντήσεις που δόθηκαν στο ερωτηματολόγιο που απεύθυνε η ΚΕΔΕ στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αφορμή τη διεξαγωγή του.

Πρόκειται για μια καινοτόμο πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ μέσω της οποίας τέθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν σήμερα το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, όπου δόθηκε η δυνατότητα στους αιρετούς και τους πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις τους, μέσω πολλαπλών επιλογών.

Τα συμπεράσματα από τις απαντήσεις που δόθηκαν θα αποτελέσουν μέρος των θέσεων που θα κατατεθούν στο συνέδριο και θα καθορίσουν το περιεχόμενο του τελικού ψηφίσματος.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, θα υπάρξει θεματική ενότητα που θα απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη Δήμων της Χώρας, με στόχο τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού των Δήμων, ώστε να ανταποκρίνονται με επάρκεια στα καθήκοντα τους.

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, έχουν προσκληθεί να παραστούν μέλη της Κυβέρνησης, αρχηγοί κομμάτων, εκπρόσωποι κομμάτων που συμμετέχουν στο εθνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και του επιστημονικού κόσμου.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ