Γιάννης Σγουρός: «Έκθετη πολιτικά και ηθικά η Διοίκηση Δούρου για το Ελληνικό»

“Εκτεθειμένη πολλαπλά, τόσο ηθικά, όσο και πολιτικά βρέθηκε για ακόμη μία φορά η Ρένα Δούρου που με τις πράξεις και τις παραλείψεις της, απεμπόλησε ακόμη και το ελάχιστο δικαίωμα της Περιφέρειας Αττικής, να διατυπώσει την γνώμη για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Αν και προεκλογικά είχε πρωτοστατήσει σε συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες κατά της αξιοποίησης του χώρου χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις αφού έκανε λόγο για «οικονομικό σκάνδαλο» και «περιβαλλοντικό έγκλημα» καθώς και «πολεοδομικό τερατούργημα» έφερε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Αττικής, αφού παρήλθε η προθεσμία για διαβούλευση και ενώ ήδη το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έγκριση.

Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είχε σταλεί στην Περιφέρεια Αττικής στις 20.7.2017 και έπρεπε να διατυπώσει τη γνώμη της εντός 35 ημερών, πράγμα που δεν έπραξε αφού έκτοτε παρήλθαν πάνω από έξι μήνες. Για να διασκεδάσει μάλιστα τις εντυπώσεις η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, εισηγήθηκε αρνητικά επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ γνωρίζει ότι η γνώμη της πλέον δεν έχει καμία απολύτως ισχύ, ούτε και βαρύτητα.

Η υπόθεση του Ελληνικού αποτελεί μία μικρογραφία του κώδικα πολιτικής συμπεριφοράς της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, που θα πρέπει να διδάσκεται στους νεότερους που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά ως παράδειγμα προς αποφυγή. Αυτοί που δήθεν κόπτονταν για το «ξεπούλημα» του Ελληνικού σήμερα με τους τραγικούς χειρισμούς τους, απεμπόλησαν το ελάχιστο δικαίωμα η Περιφέρεια Αττικής να διατυπώσει την άποψη της επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Είναι πλέον φανερό πως ανάμεσα στην υποτέλεια στο κόμμα και στην αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης, που επιτάσσει το Σύνταγμα μας, διάλεξαν το πρώτο.”