Δήμος Ιωαννιτών: Αλλάζουν όψη τα αθλητικά κέντρα Καλούτσιανης και Κιάφας

Τη σύμβαση του έργου βελτίωσης και αναβάθμισης αθλητικών χώρων, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας και ο ανάδοχος που προέκυψε από το διαγωνισμό. Πρόκειται για παρεμβάσεις σε δύο αθλητικά κέντρα τα οποία βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες των Ιωαννίνων, συγκεκριμένα της Κιάφας και της Καλούτσιανης, που σήμερα βρίσκονται σε κακή κατάσταση, με το Δήμο Ιωαννιτών να επιδιώκει να μετατραπούν σε σημαντικούς αθλητικούς πυρήνες της πόλης, τους οποίους θα  χαίρονται όσοι θέλουν να αθληθούν.

Το αθλητικό κέντρο Καλούτσιανης βρίσκεται επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, απέναντι από το ΚΕΠΑΒΙ καταλαμβάνει χώρο 3.945 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει σήμερα τρία εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης, τα οποία είναι σε κακή λειτουργική κατάσταση, καθώς κι ένα παράπηγμα από λαμαρίνες που καταλαμβάνει σημαντικό μέρος του χώρου, στον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι προτεινόμενες παρεμβάσεις της μελέτης.

Η μελέτη του έργου προβλέπει την αναδιάρθρωση του χώρου και των δραστηριοτήτων του, προτείνοντας την κατασκευή δύο νέων εξωτερικών γηπέδων καλαθοσφαίρισης και τη δημιουργία μίας νέας πίστας skate. Προβλέπεται μεταξύ άλλων εργασιών, να καθαιρεθούν οι υπάρχουσες περιφράξεις, να ολοκληρωθεί αποξήλωση του ασφαλτοτάπητα, να καθαιρεθεί το παράπηγμα από λαμαρίνες και στη θέση τους να κατασκευαστούν τα δύο νέα γήπεδα μπάσκετ με τοποθέτηση αντικραδασμικού δαπέδου και η πίστα skate park.

Το αθλητικό κέντρο Κιάφας βρίσκεται στην πλατεία δίπλα από το σχολικό συγκρότημα της συνοικίας, καταλαμβάνει χώρο 6.380 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει δύο εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα κι ένα βοηθητικά κτίριο με αποδυτήρια, γραφείο ιατρού και αναψυκτήριο. Ο χώρος βρίσκεται σήμερα σε κακή κατάσταση, παρουσιάζοντας σημαντικές φθορές.

Η μελέτη του έργου προβλέπει την αποξήλωση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου και την τοποθέτηση νέου, την ανακατασκευή των γηπέδων καλαθοσφαίρισης με την αποξήλωση ασφαλτοταπήτων και την τοποθέτηση αντικραδασμικού δαπέδου basket και νέων μπασκετών, καθώς και εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής του βοηθητικού κτιρίου.

Στα δύο αθλητικά κέντρα προβλέπεται η τοποθέτηση ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτροφωτισμού με την τοποθέτηση 14 ιστών ύψους 9 μέτρων, όπου θα χρησιμοποιηθούν διπλοί προβολείς led. Έτσι, οι χώροι θα είναι λειτουργικοί για άθληση ακόμη και κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ με τη φωταγώγηση θα ενισχυθεί η σχέση των νέων με τον κοινόχρηστο χώρο όπου θα δημιουργηθούν συνθήκες για να αποτραπούν τυχόν βανδαλισμοί.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ