Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού

Υπεγράφη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος η απόφαση παραχώρησης στο Δήμο Καισαριανής του κτιρίου στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού για τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η αξιοποίηση του κτιρίου αποτελούσε αίτημα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καισαριανής από την αρχή που ανέλαβε καθήκοντα, στο πλαίσιο της προστασίας της λαϊκής περιουσίας και του ορεινού όγκου του Υμηττού, καθώς για δεκαετίες παρέμενε αναξιοποίητο από το Δασαρχείο.

Της παραχώρησης, προηγήθηκαν συντονισμένες επαφές της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καισαριανής, με τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και των υπευθύνων του Δασαρχείου Πεντέλης. Το κτίριο παραχωρείται στο Δήμο Καισαριανής για δέκα χρόνια, με δυνατότητα ανανέωσης της παραχώρησης.

Ο Δήμος Καισαριανής θα προχωρήσει στις κατάλληλες επισκευές συντήρησης του και θα το διαμορφώσει ως Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διαμορφώνοντας με αυτόν τον τρόπο πόλο έλξης μαθητών, φορέων και συλλόγων, όπου θα μπορούν να παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την προστασία του περιβάλλοντος, με σκοπό την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και κατ’ επέκταση την οικοδόμηση φιλοπεριβαλλοντικών συμπεριφορών και στάσεων.

 


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ