Δωρεά προσωπικής βιβλιοθήκης στο Δήμο Λήμνου

Πραγματοποιήθηκαν 8.10.2017 τα εγκαίνια της αίθουσας «Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου» στο οίκημα Σαχτούρη στον Ρωμέικο Γιαλό της Μύρινας του Δήμου Λήμνου. Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν η διακεκριμένη Λημνιακής καταγωγής ποιήτρια, πεζογράφος και θεατρική συγγραφέας και ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτριος Μαρινάκης, παρουσία τοπικών αρχών και πολλών εκλεκτών φίλων και αναγνωστών της κ. Λαμπαδαρίδου.

Η διαμόρφωση της αίθουσας στο οίκημα Σαχτούρη ήρθε ως αποτέλεσμα της γενναιόδωρης απόφασης της κ. Λαμπαδαρίδου να δωρίσει στον Δήμο Λήμνου την προσωπική της βιβλιοθήκη, η οποία περιλαμβάνει πολλά αντίτυπα βιβλίων της ίδιας αλλά και άλλων λογοτεχνών και συγγραφέων, καθώς και πολύτιμα προσωπικά της αντικείμενα.

Μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη, ως φόρο τιμής προς την κ. Λαμπαδαρίδου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε η βιβλιοθήκη να στεγαστεί στο οίκημα Σαχτούρη και τη διαχείριση λειτουργία της, να έχει το αρμόδιο ΝΠΔΔ «Οργανισμός Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Λήμνου».