Στα Τρίκαλα 50 «καλλονές»

Πενήντα αγωνιστικές καλλονές παλαιότερων ετών θα ξεδιπλώσουν 14.10.2017 τα άλογα τους στην κεντρική πλατεία Τρικάλων. Πενήντα πανέμορφα ιστορικά αυτοκίνητα, πενήντα θέλγητρα για κάθε λάτρη του αυτοκινήτου, θα τερματίσουν τη δεύτερη ημέρα του ιστορικού ράλι Ελλάδας 2017 που φέτος διεξάγεται στη Θεσσαλία.

Η κεντρική πλατεία των Τρικάλων θα φιλοξενεί τα αυτοκίνητα που μετέχουν στο ιστορικό ράλι. Μια διαδρομή 516 χιλιομέτρων σε όλη τη Θεσσαλία, με τις 22 ειδικές διαδρομές ακριβείας και τις 45 χρονομετρήσεις, είναι η γιορτή του ιστορικού αγωνιστικού αυτοκινήτου και φέτος τα Τρίκαλα αποτελούν σημείο αναφοράς.

Οι πιστοί και οι λάτρεις των κλασικών πανέμορφων αυτοκινήτων θα μπορούν να θαυμάσουν οχήματα με τη δική τους ιστορία, όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και συνολικότερα στην αυτοκίνηση. Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, που είναι ο διοργανωτής του ιστορικού ράλι συνεργάζεται με τον Δήμο Τρικκαίων γι’ αυτό το πολυαναμενόμενο ραντεβού.

Αυτοί οι αγώνες όμως, έχουν μια διαφορά: ανήκουν στην κατηγορία Regularity όπου η ακρίβεια στους υπολογισμούς αποτελεί τον παν για τη διάκριση. Η τελετή εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί εμπρός από το αρχαίο θέατρο της Λάρισας 13.10.2017 τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity θα διανύσουν μια διαδρομή 49 km στην οποία θα περιλαμβάνεται και νυχτερινή ανάβαση Τεμπών, πριν ολοκληρώσουν το σκέλος στα Αμπελάκια.

Την επόμενη ημέρα, τα κλασικά αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν από τη σκεπαστή αγορά της Λάρισας και μετά από 127 km θα φτάσουν για ανασυγκρότηση στην Ελασσόνα, όπου και θα φιλοξενηθούν στην κεντρική πλατεία από τον οικείο Δήμο. Μετά από άλλα 95 km ο Δήμος Καλαμπάκας θα υποδεχτεί τα πληρώματα στο δημοτικό πάρκινγκ της πόλης. Στα Τρίκαλα θα γίνει ο τερματισμός της ημέρας, που είναι προγραμματισμένος στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, με το Δήμο Τρικκαίων να υποδέχεται τους αγωνιζόμενους.