Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης υπερασπίζεται το δικαίωμα των αδέσποτων ζώων στη φροντίδα

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης ξεκίνησε πρόσφατα πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων ζώων, με την τοποθέτηση συσκευής ανακύκλωσης σίτισης στην πλατεία Ηρώων, στο Ξυλόκαστρο.

Η συσκευή αποτελείται από έναν αυτόνομο θάλαμο που λειτουργεί με φωτοβολταϊκό πάνελ. Στο επάνω μέρος της, υπάρχουν δύο υποδοχές: μια υποδοχή για τη ρίψη των ανακυκλώσιμων μπουκαλιών και κουτιών, σε πλαστικά, γυάλινα μπουκάλια, κουτιά χάρτινα και αλουμινίου και μια δεύτερη υποδοχή για τη ρίψη του υπολείμματος νερού, που προσφέρεται απευθείας στα ζώα στο ειδικό δοχείο.

Κάθε φορά που κάποιος ανακυκλώνει μία φιάλη μπουκάλι, η συσκευή απελευθερώνει ποσότητα τροφής στο δοχείο. Τα δύο δοχεία, ζωοτροφής και νερού, βρίσκονται στο κάτω μέρος της συσκευής και είναι πάντα ανοιχτά, με εύκολη πρόσβαση για τα ζώα.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Παναγιώτης Καλύβας, τόνισε πως «το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, ενώ παράλληλα ενισχύει την ιδέα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης».

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης θα υλοποιήσει άμεσα δράσεις ενημέρωσης σε σχολικές μονάδες της περιοχής, ειδικώς για την ευαισθητοποίηση των παιδιών στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Καλύβα «ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης υποστηρίζει θερμά κάθε δράση και πρωτοβουλία που ενδυναμώνει τη φιλοζωία και υπερασπίζεται το δικαίωμα των αδέσποτων ζώων στη φροντίδα».