Μόνον η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε τον Προϋπολογισμό έτους 2018 Δήμου Καισαριανής

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καισαριανής 28.11.2017 συζητήθηκε και ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του οικείου Δήμου και των Νομικών Προσώπων ΚΕΜΙΠΟ & Λ.Μανωλίδης, για το έτος 2018 καθώς επίσης και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2018.

Με την εισήγηση του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σίμος Πολυχρονάκης, αποκάλυψε το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων, την οικονομική ασφυξία και τη συνεχιζόμενη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ ανέδειξε τις συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Δήμου Καισαριανής, να αντισταθεί σε αυτό το πλαίσιο, να αντισταθμίσει όπου αυτό γίνεται τα αποτελέσματα της κυρίαρχης πολιτικής, έχοντας ως βασικούς άξονες:

- Την ανάγκη ανακούφισης και στήριξης της λαϊκής οικογένειας εξαντλώντας τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Καισαριανής, όπως αυτό φαίνεται και από τη διατήρηση των μειώσεων στα δημοτικά τέλη σε κοινωνικές ομάδες της πόλης, συγκεκριμένα τρίτεκνους, πολύτεκους, ΑμεΑ, άνεργους και μονογενεϊκές οικογένειες.

- Την πρόσβαση στην προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά της συνοικίας χωρίς προϋποθέσεις και φραγμούς, με την ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών και την πρόληψη προσωπικού με σταθερές εργασιακές σχέσεις. Αυτό αποδεικνύεται από την ετήσια επιχορήγηση των παιδικών σταθμών με 920.000 € ή το 14% των ετήσιων εσόδων.

- Τη διαμόρφωση ολοκληρωμένου Τεχνικού Προγράμματος με έργα και παρεμβάσεις που απαντάνε σε αναγνωρισμένες λαϊκές ανάγκες στην πόλη και στη διεκδίκηση της χρηματοδότησης τους.

- Στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού υπό την αιγίδα του Δήμου Καισαριανής, με διεύρυνση του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών αθλητικών υποδομών.

- Στη συνέχιση της δωρεάν πρόσβασης αποκλειστικά σε προγράμματα πολιτισμού για τους δημότες, στην πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, δράσεων με λαϊκά χαρακτηριστικά και συμμετοχή με περιεχόμενο.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ