Πραγματικότητα ο νέος φωτισμός των Δελφών

Ολοκληρώθηκε και λειτούργησε ήδη το έργο φωτισμού των κεντρικών δρόμων στους Δελφούς, παρέμβαση η οποία άφησε ήδη τις πρώτες ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής. Ειδικότερα, στους κεντρικούς δρόμους Παύλου και Φρειδερίκης, Απόλλωνος και Φράγκου, πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων, με την τοποθέτηση 52 νέων φωτιστικών ελβετικής προέλευσης, υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας τύπου led.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο της Καλλικρατικής περίοδου της αυτοδιοίκησης στους Δελφούς. Το ποσό της επένδυσης ανήλθε στις 73.000 ευρώ και προήλθε από ιδίους πόρους του Δήμου Δελφών, ενώ το έργο υλοποιήθηκε κατόπιν διαγωνισμού. Επιπλέον, έχει ήδη ενισχυθεί ο φωτισμός και σε γειτονιές των Δελφών, όπως στο αλσύλλιο Αγίου Νικολάου, στην περιοχή σχολικών κτιρίων, στη θέση Πηγαδούλια, στην περιοχή ξενοδοχείου Αμαλία και στην οδό Οσίου Λουκά.

Αυτή η πρωτοβουλία στον αστικό ιστό των Δελφών, εντάσσεται στο σχέδιο ποιοτικής αναβάθμισης τουριστικής εικόνας, της αισθητικής βελτίωσης και της βιώσιμης λειτουργίας της καθημερινότητας στην πόλη.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ