Προχωρά η κατασκευή νέας γέφυρας στα Τρίκαλα

Ένα ακόμη έργο προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για την περιβόητη γέφυρα στην οδό Σατωβριάνδου. Ο Δήμος Τρικκαίων, έχοντας προωθήσει όλες τις σχετικές ενέργειες, δίνει λύση, με στόχο να ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας γέφυρας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων συζήτησε 30.1.2018 τη λήψη απόφασης επιλογής λύσης αποκατάστασης της γέφυρας Σατωβριάνδου και Κουτσούφλιανης. Δηλαδή, τη λύση που θα επιλεγεί για τη γέφυρα που παραμένει επικίνδυνη και σε αχρηστία. Ο Δήμος Τρικκαίων είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες, όταν αρχικώς είχε προωθήσει την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης της γέφυρας, που έδινε τις βασικές κατευθύνσεις.

Μετά από αυτή, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων εξέτασε τρεις διαφορετικές λύσεις για τη γέφυρα και ουσιαστικά για τον τρόπο με τον οποίο θα κατασκευαστεί. Τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο προτάθηκε η λύση που περιλαμβάνει την καθαίρεση του υφιστάμενου καταστρώματος και κατασκευή νέου. Τα στάδια που θα ακολουθηθούν, είναι: η καθαίρεση βραχιόνων, η καθαίρεση υφιστάμενου καταστρώματος και η κατασκευή νέου καταστρώματος γέφυρας.

Το επόμενο βήμα είναι να προκηρυχθεί η μελέτη για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί το έργο. Τα χρήματα είναι διαθέσιμα στο ταμείο του Δήμου Τρικκαίων με ποσό των 150.000 € και αφού ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός και εκπονηθεί η μελέτη, θα ακολουθήσει η προκήρυξη διαγωνισμού για τις συγκεκριμένες εργασίες. Η γέφυρα θα είναι διπλής κυκλοφορίας, με πεζοδρόμια εκατέρωθεν.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ