«Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει»

Ξεκίνησε ο μαθητικός διαγωνισμός «ανακυκλώνουμε γιατί μετράει» για τα δημόσια σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βριλησσίων, ενώ συνεχίζεται για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

Ο μαθητικός διαγωνισμός «ανακυκλώνουμε γιατί μετράει» υλοποιείται από τον Δήμο Βριλησσίων, σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής και την Περιφέρεια Αττικής, την ΑΦΗΣ και την Ανακύκλωση Συσκευών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας follow green.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση πολιτών για την ανακύκλωση μέσω της δημοτικής ψηφιακής πλατφόρμας, όπου οι κάτοικοι Βριλησσίων έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και να:

- Συγκεντρώνουν πόντους επιβράβευσης κάνοντας ανακύκλωση σε ειδικά σημεία του οικείου Δήμου όπως το κοινωνικό ανταλλακτήριο, κοινωνικό φαρμακείο, μπλε κάδους και συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις ενημέρωσης που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα.

- Χρησιμοποιούν τους πόντους επιβράβευσης για να λαμβάνουν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες των τοπικών και δημοτικών επιχειρήσεων.

Τι περιλαμβάνει ο μαθητικός διαγωνισμός; Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολείο. Ξεκινώντας από το σπίτι όπου διαχωρίζουν τα παρακάτω υλικά και τα πηγαίνουν στο σχολείο για ανακύκλωση: Χαρτί έντυπο, μπαταρίες, μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές. Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τους ανακυκλωτές και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης.

Οι γονείς εκφράζοντας την περιβαλλοντική ευαισθησία τους και ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του σχολείου, μπορούν να δωρίσουν έως και 150 πόντους στο σχολείο μηνιαίως. Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τις επιδόσεις του σχολείου αλλά και των άλλων σχολείων στο Δήμο Βριλησσίων, στην διαδικτυακή σελίδα όπου μπορούν να κάνουν και τη δωρεά πόντων για το σχολείο. Στόχος του Δήμου Βριλησσίων πάντως, είναι να επιβραβεύσει όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή.