Αυθαίρετες κατασκευές στον Ενετικό Λιμένα

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης, είχαν συνάντηση 14.7.2017 με τον Λιμενάρχη Χανίων, Αναστάσιο Ζαΐμη και τον Υπολιμενάρχη Μανώλη Βαλυράκη. Μεταξύ άλλων ο νέος Λιμενάρχης Χανίων, ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χανίων για την εύρυθμη λειτουργία του Ενετικού Λιμένα αλλά και την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών στη χερσαία λιμενική ζώνη.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, τόνισε: «Όπως επανειλημμένα έχουμε πει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για το έτος 2017 εφόσον υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές, δεν νομιμοποιείται να παραχωρήσει καμία άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου στη λιμενική ζώνη, διότι ο νόμος το απαγορεύει.

Μετά το πέρας της φετινής θερινής περιόδου 2017 αυτές οι κατασκευές θα απομακρυνθούν άμεσα ώστε να εφαρμοστεί η νομιμότητα, να ευπρεπιστεί η αισθητική του σημαντικού αυτού μνημείου και να περιοριστεί η υπερβολική, κατάληψη δημόσιου χώρου.

Όπως είναι γνωστό η Δημοτική Αρχή του Δήμου Χανίων, έχει επεξεργαστεί από κοινού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, εναλλακτικό σχέδιο παραχώρησης 4.600 m2 το οποίο αποτελεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στην εγκεκριμένη μελέτη που παραχωρεί 2.600 m2 και την υφιστάμενη αυθαίρετη κατάληψη που ξεπερνάει τα 6.000 m2.

Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι η τήρηση κανόνων που θα εξασφαλίζουν την λειτουργικότητα και θα προστατεύουν την αισθητική στον Ενετικό Λιμένα, ενισχύει την επιχειρηματικότητα και σέβεται τα δικαιώματα των δημοτών και επισκεπτών που είναι και οι χρήστες του δημόσιου χώρου.

Ο Δήμος Χανίων έχει αναλάβει τις ευθύνες του ώστε να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα και η πολιτεία οφείλει να στηρίξει αυτές τις αποφάσεις, ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση του Ενετικού Λιμένα κάτι που η τοπική κοινωνία αποδέχεται και αναμένει να πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια».


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ