Κατά τους θερινούς μήνες αυξάνονται τα κρούσματα απόπειρας εκμετάλλευσης των καταναλωτών

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο εφαρμογής των αποφάσεων που ισχύουν για την διακίνηση και εμπορία των διαφόρων ειδών βιοτικής ανάγκης, επισημαίνονται τα παρακάτω:

- Έχει καταδειχθεί ότι κατά τους θερινούς μήνες αυξάνονται τα κρούσματα απόπειρας εκμετάλλευσης των καταναλωτών. Ως συνέπεια αυτού καθίσταται αναγκαία η εντατικοποίηση των ελέγχων από τα παραδοσιακά καφενεία και εστιατόρια μέχρι καφετέριες και fast foods, κέντρα διασκέδασης, αεροδρόμια, κυλικεία αρχαιολογικών και αθλητικών χώρων, επειδή συνήθως οι χώροι αυτοί δέχονται πολλούς επισκέπτες.

- Κατά τους διενεργούμενους ελέγχους δίδεται έμφαση στις περιπτώσεις που περιγράφονται στα σχετικά άρθρα του νόμου 4177/2013 για τους κανόνες ρύθμισης αγοράς προϊόντων, της παροχής υπηρεσιών σε συνδυασμό με την απόφαση σχετικά με την κωδικοποίηση κανόνων διακίνησης, εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών.

Μέσα στα προβλεπόμενα θεσμικά πλαίσια με την συνεργασία Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμων της περιοχής, υλοποιήθηκε ένα από τα χρόνια αιτήματα καταναλωτών, παραγωγών και επαγγελματιών, αναφορικά με την λειτουργία λαϊκών αγορών σε χώρους επιλογής των Δήμων.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ