ΠΟΕ ΟΤΑ: O Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας απολύει εργαζόμενους, ενώ βρίθει καραμπινάτων παρανομιών

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ ο Πρόεδρος Νίκος Τράκας και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Πετρόπουλος, σχετικά με τις απολύσεις στο Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας, καταγγέλλουν:

“Υπέρμαχος των απολύσεων και ενάντια των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού η Δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη. Αγνοώντας τους αγώνες των εργαζομένων και παρά το ότι έχει ψηφισθεί στη Βουλή τροπολογία με την οποία οι συμβασιούχοι παρατασιούχοι πρέπει να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι 31.3.2018 υπογράφοντας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου νέα σύμβαση εργασίας, η Δήμαρχος εμμένει να απολυθούν.

Οι συμβασιούχοι, μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ εργάστηκαν με αυταπάρνηση μαζεύοντας τόνους σκουπιδιών μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους, χωρίς ωράριο, κάτω από βαριές και ανθυγιεινές συνθήκες, για να «καθαρίσουν» την πόλη. Και όταν το έκαναν, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας τους απέλυσε! Η Δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη έδωσε εντολή 30.6.2017 στις Διοικητικές Υπηρεσίες του οικείου Δήμου να προχωρήσουν στη λύση της σύμβασης 35 συμβασιούχων παρατασιούχων.

Η Δήμαρχος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει στην προκήρυξη θέσεων για μόνιμο προσωπικό» αφού προτιμά να προσλαμβάνει εποχιακό προσωπικό. Το επιχείρημα είναι ότι οι ανάγκες του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας ιδιαίτερα στην καθαριότητα είναι… εποχικές! Κοροϊδεύουν πρώτα την κοινωνία που πληρώνει πανάκριβα δημοτικά τέλη μέσω της ΔΕΗ και απαιτεί να έχει καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους γιατί γνωρίζουν ότι η εργασία που προσφέρουν μόνο εποχιακή δεν είναι, αλλά μόνιμη καθημερινή ανάγκη.

Όπως όμως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η Δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας στις προσλήψεις εποχιακού προσωπικού στηρίζει το ψηφοθηρικό της «παιχνίδι». Όσοι από τους προσληφθέντες ανήκουν στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας έχουν ευνοϊκή μεταχείριση σε κοντινές και εύκολες υπηρεσίες με το βλέμμα στην ψήφο. Οι υπόλοιποι τραβούν από την Δήμαρχο τον… «αβίωτο» έως ότου παραιτηθούν ή τοποθετηθούν σε απομακρυσμένες και δύσκολες υπηρεσίες μιας και ο Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας είναι Δήμος μεγάλος σε έκταση. Και ίσως τότε ο αντικαταστάτης εργαζόμενος να είναι είτε ψηφοφόρος, είτε υποψήφιος ψηφοφόρος.

Οι συμβασιούχοι παρατασιούχοι του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας την ημέρα που τους ανακοινώθηκε η απόλυση τους αποφάσισαν το συμβολικό κλείσιμο του Δημαρχείου και δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να φύγουν. Απαιτούν από την Δήμαρχο, την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Μάνδρας Ειδυλλίας, να μην γίνει καμία απόλυση και να προχωρήσουν στην υπογραφή νέας σύμβασης και την προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας.

Η Δημοτική Αρχή και η Δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη αντί να απαντήσουν στα αιτήματα τους για την κάλυψη των αναγκών, απειλούν και εκφοβίζουν το τακτικό προσωπικό του οικείου Δήμου που στάθηκε αλληλέγγυο από την πρώτη στιγμή στους συναδέλφους τους, για να δεχτούν τις απολύσεις των συμβασιούχων.

Και φυσικά εφαρμόζει με ευλάβεια κάθε μέσο εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων προκειμένου να κάμψει την αγωνιστικότητα τους. Μάλιστα 11.7.2017 κατά την διάρκεια Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο εργοτάξιο του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, εμφανίστηκε ο Γενικός Διευθυντής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής με συνοδεία περιπολικών, ο οποίος δήλωσε ότι έχει εισαγγελική εντολή για αυτόφωρη προσαγωγή όποιου εμποδίζει την λειτουργία του εργοταξίου και του Δημαρχείου. Η αποφασιστική στάση όμως των εργαζομένων χωρίς καμία εξαίρεση απέτρεψε τα σχέδια τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ στηρίζει και καλύπτει συνδικαλιστικά τον αγώνα με όλες τις μορφές, ώστε να παραμείνουν στην δουλειά και οι 35 συμβασιούχοι και να δρομολογηθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Καταγγέλλουμε με κατηγορηματικό τρόπο την υπέρμαχο των απολύσεων Δήμαρχο Μάνδρας Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη. Την καλούμε να αποδεχθεί τα αιτήματα των εργαζομένων και να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και απειλών σε βάρος των εργαζομένων.

Τονίζουμε δε, πως θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα το επόμενο χρονικό διάστημα με τον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας που στην καθημερινή του λειτουργία βρίθει καραμπινάτων παρανομιών με κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση...”


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ