Έξαλλος οδηγός επιτέθηκε σε γυναίκες Δημοτικούς Αστυνόμους!

Δυσάρεστη τροπή πήρε μία τυπική διαδικασία βεβαίωσης παράβασης παράνομης στάθμευσης από δύο γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων, οι οποίες δέχθηκαν όχι μόνο τις λεκτικές απειλές του παραβάτη οδηγού οχήματος, αλλά και την σωματική του βία.

Το περιστατικό σημειώθηκε 12.10.2017 σε κεντρικό σημείο την πόλης, όπου τα δύο μέλη της Δημοτικής Αστυνομίας, εκτελώντας τα καθημερινά τους καθήκοντα, εντόπισαν παράνομα παρκαρισμένο όχημα, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία βεβαίωσης σχετικής παράβασης. Οι προθέσεις όμως, του οδηγού του οχήματος φαίνεται ότι ήταν άλλες, αφού όχι μόνο λογομάχησε με τις Δημοτικές Αστυνόμους, αλλά κινήθηκε και απειλητικά εναντίον τους.

Ο οξύθυμος οδηγός έφτασε στο σημείο να σκίσει το μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων για να αποφύγει την επιβολή προστίμου, ενώ ασκώντας σωματική βία έσπρωξε τη μία Δημοτική Αστυνόμο πάνω στο αυτοκίνητο. Στο σημείο του περιστατικού προσέτρεξαν άνδρες της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) συλλαμβάνοντας τον άνδρα με τη διαδικασία του αυτοφώρου, οδηγώντας τον, στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων για τα περαιτέρω.

«Ο Δήμος Τρικκαίων καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε εργαζόμενη στη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Τρικκαίων το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου 2017 σε κεντρικό σημείο της πόλης των Τρικάλων. Η άσκηση των καθηκόντων μιας εργαζόμενης εντάσσεται στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας, στη βάση της νομιμότητας και των υπαρχόντων κανονισμών και διατάξεων.

Είναι ανεπίτρεπτο και δεν τυγχάνει καμίας δικαιολογίας, το να χρησιμοποιείται οποιουδήποτε είδους βία απέναντι σε εργαζόμενη και μητέρα, αλλά και σε κάθε εργαζόμενο, που καθημερινώς μοχθούν για να υπηρετήσουν το δημόσιο και κοινό συμφέρον.

Ο Δήμος Τρικκαίων δηλώνει με επίταση και σε κάθε κατεύθυνση, ότι τέτοιες πράξεις είναι καταδικαστέες στη συνείδηση κάθε Τρικαλινού και Τρικαλινής. Επίσης, δηλώνει ότι θα διαφυλάξει με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών που σέβονται τον εργαζόμενο και τη νομιμότητα».

Έντονη η καταδίκη και από τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Τρικάλων, της επίθεσης στη Δημοτική Αστυνομικό του Δήμου Τρικκαίων, όπου σε ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο σημειώνει:

«Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε συνάδελφος και δη γυναίκα της Δημοτικής Αστυνομίας, το μεσημέρι της Πέμπτης 12.10.2017 σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Τέτοια φαινόμενα βίας σε εργαζόμενους και μάλιστα σε γυναίκες, μητέρες, είναι επιεικώς απαράδεκτα. Αυτά που δεν θέλουμε να κάνουν στις γυναίκες μας και στα παιδιά μας, δεν τα κάνουμε στις γυναίκες και στα παιδιά άλλων.

Η νομιμότητα είναι υποχρέωση όλων μας και οφείλουμε να την τηρούμε. Την τήρηση αυτής της νομιμότητα έχει ως έργο η Δημοτική Αστυνομία ώστε η καθημερινότητα μας να είναι καλύτερη.

Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Τρικάλων, στηρίζει απερίφραστα τη συνάδελφο και θα παράσχει τη βοήθεια του σε οποιοδήποτε επίπεδο χρειαστεί ώστε τέτοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν».


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ