Σφοδρή επίθεση αγανακτισμένων κατά της Διοίκησης Περιφέρειας Αττικής

Διακόπηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τις πολύνεκρες πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου 2017 όπου τα σωματεία και οι κάτοικοι της περιοχής, ζήτησαν αντιπλημμυρικά έργα «εδώ και τώρα» από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Τα συνδικάτα της Αττικής, τα οποία είχαν προγραμματίσει 21.11.2017 παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, υποστήριξαν την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ανακούφιση και προστασία των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Δυτική Αττική.

Με τα πανό που ανάρτησαν μέσα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ζητούσαν την πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να μπει ένα τέλος στην αδιαφορία αλλά και τη διαπλοκή.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν στο βήμα ανέβηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιώργος Βασιλείου. Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης φώναζε μάλιστα ότι «η πολιτικής σας δολοφόνησε 21 ανθρώπους».

Όλες οι Περιφερειακές Παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, διαφώνησαν με τη ματαίωση της συζήτησης και έκαναν λόγο για φυγομαχία της Ρένας Δούρου.

Με δήλωση του, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Περιφέρειας Αττικής, Θεόδωρος Σχινάς, δικαιολόγησε την συγκεκριμένη απόφαση καθώς έκανε λόγο για υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα:

«Σήμερα, αναγκάστηκα να διακόψω τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που ο ίδιος συγκάλεσα, θέτοντας ως θέμα της, την ενημέρωση συζήτηση σχετικά με τις πολύνεκρες πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου 2017 εξαιτίας της συμπεριφοράς πολιτών, που με υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα εμπόδιζαν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία είχε ξεκινήσει με παρέμβαση του Καθηγητή Λέκκα και συνεχιζόταν με την ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου. Το γεγονός ότι τα απαράδεκτα συνθήματα και οι χαρακτηρισμοί, που αναπαράγονταν συστηματικά από την έναρξη της συνεδρίασης από ορισμένους παριστάμενους πολίτες και έτυχαν ουσιαστικά της συνηγορίας του εκπροσώπου της Περιφερειακής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» που πρόσκειται στο ΚΚΕ με ανάγκασε να διακόψω οριστικά, μετά από μια πρώτη ολιγόλεπτη διακοπή, τη συνεδρίαση, σεβόμενος τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας κι ενώ η διαδικασία ανεύρεσης των αγνοούμενων είναι ακόμη σε εξέλιξη».

Για την Περιφερειακή Παράταξη «180ο Η Αττική αλλάζει πρόσωπο» ο επικεφαλής Περιφερειακός Σύμβουλος, Βασίλειος Κορομάντζος, δήλωσε:

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, κατά την συζήτηση του θέματος: «Ενημέρωση, συζήτηση για το θέμα των καταστροφικών πλημμυρών της 15.11.2017 στη Δυτική Αττική» ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, σε συνεννόηση με την κ. Δούρου και χωρίς να λάβει την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, διέκοψε αναίτια την συνεδρίαση προκαλώντας την αγανάκτηση ακόμα και συναδέλφων της πλειοψηφίας. Είναι προφανές ότι η κ. Δούρου δεν επιθυμεί να γίνει συζήτηση όσο το θέμα βρίσκεται στην επικαιρότητα. Την συμπεριφορά αυτή που είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη, την καταγγέλλουμε και καλούμε την Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, να συγκαλέσει άμεσα εκ νέου το Περιφερειακό Συμβούλιο για την ολοκλήρωση της συζήτησης».

video: https://www.youtube.com/watch?v=8ai-9na-0JI


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ