Μπουτάρης προς Κούβελα: “Πάρε δρόμο κι εσύ”

Ο Γιάννης Μπουτάρης ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσσαλονίκης για το ταξίδι του στα Σκόπια, σε μία τεταμένη συνεδρίαση, από την οποία αποχώρησε ο Σταύρος Καλαφάτης, έπειτα από αντιπαράθεση του με τον Δήμαρχο της πόλης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης απέφυγε να αναφερθεί στις δηλώσεις του σε ΜΜΕ της ΠΓΔΜ στις οποίες αποκάλεσε «Μακεδονία» τη γειτονική Χώρα. Μίλησε για τις επαφές που είχε με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη φυσιογνωμία των Σκοπίων.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε την πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ «καραγκιοζμπερντέ» και «Ντίσνεϊλαντ» ενώ ανέφερε ότι τον πιάνει αναγούλα με όλα τα αγάλματα που υπάρχουν στην πόλη (thestival).

«Δεν κουβεντιάσαμε σε βάθος το θέμα, άλλα είπαμε ότι πρέπει να τελειώνει άμεσα η ιστορία με την ονομασία του ονόματος που τους εμποδίζει να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Δείχνουν να έχουν αλλάξει και μέσα σε ένα πλαίσιο πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση» είπε ακόμη και αποκάλυψε πως ο Δήμαρχος των Σκοπίων του δήλωσε πως «δεν γίνεται να λέμε ότι είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ ήρθαμε 1.000 χρόνια μετά».

Στη συνεδρίαση επικράτησε ένταση μεταξύ του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρου Καλαφάτη της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει». Μάλιστα σύσσωμη η Δημοτική Παράταξη «Εντάξει» αποχώρησε από την αίθουσα, όταν ο κ. Μπουτάρης αποκάλεσε ανόητο τον κ. Καλαφάτη. Αφορμή για την κόντρα τους ήταν οι δηλώσεις του Δημάρχου για τα Σκόπια, σε ΜΜΕ της ΠΓΔΜ. Κατόπιν απευθυνόμενος ο Γιάννης Μπουτάρης σε Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» ακούστηκε να λέει: «Άσε ρε Κούβελα! Πάρε δρόμο κι εσύ!».

«Επί 25 χρόνια τυραννιόμαστε και βρισκόμαστε σε μια δύσκολη θέση σε διεθνές επίπεδο. Όχι ότι έχουν δίκιο, προφανώς έχουν άδικο. Έρχονται ένα εκατομμύριο Σκοπιανοί από την Κατερίνη μέχρι την Ασπροβάλτα και δίνουν μια εξαιρετικά σημαντική ένεση. Δεν θα ξεπουλήσουμε το όνομα για τους τουρίστες, αλλά να το πούμε. Έχουν κάνει τελευταία υποχώρηση στο σύνθετο όνομα. Υπάρχει κινητικότητα με τα λεγόμενα μέτρα εμπιστοσύνης. Δεν κάνω εξωτερική πολιτική αλλά τον πατριωτισμό μου δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς» τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Σταύρο Καλαφάτη συμπλήρωσε: «Είπατε έχω πει πολλάκις Μακεδονία. Δεν το έχω πει πολλάκις. Το’ χω πει άλλη μια φορά. Δεν καταλαβαίνετε; Είστε ανόητος». Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Καλαφάτη. «Σας έχω θέσει σειρά ζητημάτων πολιτικών, ήμουν ευπρεπής και σεις απαντήσατε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς» είπε πριν αποχωρήσει από την αίθουσα, ενώ ο κ. Μπουτάρης του απάντησε χαρακτηρίζοντας τον «αναιδέστατο, υπερβολικό και ανακριβή».

video: https://www.youtube.com/watch?v=nOWn5R5K6Bs


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ