Ποιοι θέλουν να υπονομεύσουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών Δήμου Χίου

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ ο Πρόεδρος Νίκος Τράκας και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Πετρόπουλος, καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή Χίου, αναφέροντας:

“Προσχώρησε στην τακτική της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων ο Δήμος Χίου. Με απόφαση του Νομικού Προσώπου, του οποίου ηγείται ο Παντελής Καμπούρης, έθεσε σε εφαρμογή διαδικασία ανάθεσης σε ιδιωτική επιχείρηση των υπηρεσιών ασφαλείας του «Ιωνικού Κολυμβητηρίου» σε βάρος του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου Χίου.

Η απόφαση που έλαβε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου, όπως καταγγέλλει και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Χίου σε ανακοίνωση του είναι σκανδαλώδης, αμφιλεγόμενη νομικά και στερείται κάθε ηθικού ερείσματος, καθώς όταν έπρεπε η Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, απαξιώνοντας τις υπηρεσίες του Δήμου Χίου. Τώρα, έρχεται να επικαλεστεί δήθεν την αναγκαιότητα και την αμεσότητα για να βάλει από το... παράθυρο τον ιδιώτη.

Ο κ. Καμπούρης παραδέχθηκε με ωμό τρόπο πως ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλιστεί κατά τη γνώμη του γρήγορα το προσωπικό για να λειτουργήσει σωστά το «Ιωνικό Κολυμβητήριο» είναι η ανάθεση των υπηρεσιών ασφαλείας σε ιδιώτη ομολογώντας την μεθόδευση. Γιατί όμως τον Φεβρουάριο 2017 ο Δήμος Χίου δεν προχώρησε στην κάλυψη μέσω ΑΣΕΠ των αναγκών του Νομικού Προσώπου σε προσωπικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών και γιατί συνεχίζει με πρόσχημα την «εύρυθμη λειτουργία» τις απευθείας αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες εδώ και τρία χρόνια, σε όλες ανεξαιρέτως τις δομές του Νομικού Προσώπου;

Στόχος της Δημοτικής Αρχής Δήμου Χίου είναι να ανοίξει η κερκόπορτα των ιδιωτικοποιήσεων μέσω αυτής της διαδικασίας και να αλώσουν στη συνέχεια οι ιδιώτες όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως τους παιδικούς σταθμούς, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους. Δεν θα τους γίνει το χατίρι...

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ καταγγέλλει την πρακτική της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ζητά άμεσα από την Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνούς, να αναστείλει άμεσα τη διαδικασία ανάθεσης σε ιδιώτη των υπηρεσιών ασφαλείας του κολυμβητηρίου, διότι, θα βρεθεί αντιμέτωπος όχι μόνο με τους εργαζόμενους του Δήμου Χίου, αλλά με όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μάχονται για να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας τους και τα συμφέροντα των πολιτών των τοπικών κοινωνιών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ βρίσκεται στο πλευρό του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Χίου και στηρίζει τις αποφάσεις του ενάντια σε όσους θέλουν να υπονομεύσουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου Χίου για να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά, επιχειρηματικά και συντεχνιακά συμφέροντα.”


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ