Σχολείο χωρίς αυλή…

Μπορεί το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης να είναι νεόδμητο και το πιο σύγχρονο σχολικό κτίριο στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έχοντας εγκαινιαστεί το έτος 2014 όμως του λείπει κάτι βασικό… Αυλή και γήπεδο!

Φαίνεται παράδοξο, όμως από την έναρξη λειτουργίας του, μέχρι πολύ πρόσφατα, οι μαθητές του Γυμνασίου χρησιμοποιούσαν για τη γυμναστική τα γήπεδα του διπλανού Δημοτικού Σχολείου Βουλιαγμένης. Η προσωρινή αυτή λύση έλαβε τέλος, έχοντας πλέον δημιουργήσει ένα εκρηκτικό πρόβλημα. Τα όμορφα σχέδια του αρχιτέκτονα, μπορεί να άφησαν ένα όμορφο και πρωτοποριακό κτίριο, όμως δεν έλυσαν το θέμα του γηπέδου.

Μετά την παραλαβή του έργου, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έπρεπε να αναμείνει υποχρεωτικά ενάμιση χρόνο μέχρι να κάνει οποιαδήποτε τεχνική παρέμβαση, διότι το σχολείο χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ και αυτός είναι ένας από τους όρους.

Αντί όμως για ενάμιση χρόνο, πέρασαν τρία χρόνια και η προσωρινή λύση του «δανεικού» γηπέδου έπρεπε να λάβει τέλος. Κι αυτό διότι κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, απαγορεύεται να εισέρχονται σε κάθε σχολική μονάδα άτομα άσχετα με το σχολείο.

Μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου έθεσαν επανειλημμένα το θέμα στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που ήδη έχει στα χέρια της σχετική μελέτη για αναδιαμόρφωση των χώρων, ώστε να δημιουργηθούν δύο νέοι χώροι για άθληση κατά την ώρα της γυμναστικής.

Το θέμα έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του οικείου Δήμου προ ημερήσιας διάταξης με ερώτηση της, προς τη Δημοτική Αρχή η Μαρία Σίνα, η οποία ανέφερε πως η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου ετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παραδέχτηκε πως γνωρίζει το πρόβλημα και ότι έχει συναντηθεί με εκπροσώπους του σχολείου. Επίσης ανέφερε πως η κατασκευή του νέου προαυλίου έχει δρομολογηθεί. Το ερώτημα όμως, σχετικά με το χρόνο επίλυσης του «προβλήματος» παραμένει ανοιχτό… (Παλμός Γλυφάδας)


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ