Στις πρώτες 3 ημέρες του έτους 2018 μετράμε ήδη 2 ανθρώπινες ζωές δημοτικών υπαλλήλων, από ατυχήματα!

ΠΟΕ ΟΤΑ: Και όμως οι αρμόδιοι των Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας συνεχίζουν να κοιμούνται τα βράδια χωρίς να έχουν βάρος στην συνείδηση τους!

“Πριν συνέλθει η οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον θάνατο δημοτικού υπαλλήλου ΗΖ που εργαζόταν στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης, δέχεται νέο χτύπημα. Δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Αμφίπολης, έχασε τη ζωή του 3.1.2018 εν ώρα υπηρεσίας.

Ο 53χρονος εργαζόμενος, με ειδικότητα υδρονομέα, κλήθηκε να επισκευάσει βλάβη διαρροή στις Κρηνίδες Σερρών και κατά τη διάρκεια της εργασίας, έπεσε από σκάλα σε βάθος τεσσάρων μέτρων με συνέπεια να χτυπήσει θανάσιμα στο κεφάλι.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να τον απεγκλωβίσει και το ΕΚΑΒ να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αλλά όταν διακομίστηκε στον Κέντρο Υγείας, ήταν ήδη αργά… Διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του. Τραγική ειρωνεία είναι πως, στο Κέντρο Υγείας εργάζεται η κόρη του…

Δυστυχώς, το έτος 2018 δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Ήδη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετράει στις πρώτες τρεις ημέρες του νέου χρόνου δύο θανάτους από εργατικά ατυχήματα, όταν το έτος 2017 ήταν έτος, από τα πλέον θανατηφόρα.

Οι αιτίες είναι γνωστές. Έχει επισημανθεί πολλές φορές από την ΠΟΕ ΟΤΑ πως η μη εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, με ευθύνη των αρμοδίων Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, είναι εγκληματική.

Κι όμως οι αρμόδιοι συνεχίζουν να κοιμούνται τα βράδια χωρίς να έχουν βάρος στη συνείδηση τους, τις δεκάδες ανθρώπινες ζωές που χάνονται εξαιτίας της εγκληματικής τους αδιαφορίας και της ανεπάρκειας τους να εφαρμόσουν το νόμο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ εκφράζει την βαθιά θλίψη της, για το θάνατο του άτυχου υπαλλήλου του Δήμου Αμφίπολης και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος.”


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ