Το «διχτάκι» στη ζωή μας!

«Αν ο πολίτης χρησιμοποιεί είτε διχτάκι, είτε πάνινη σακούλα, είτε χάρτινη, είτε σακούλα πολλαπλής χρήσης, δεν πληρώνει κανένα τέλος. Άρα, αυτό που έχει εφαρμοστεί, προβλέπει ότι ο πολίτης που γνωρίζει να λειτουργεί ορθά καταναλωτικά και περιβαλλοντικά, δεν πληρώνει κανένα τέλος» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας!

Ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι «η Ελλάδα έπρεπε να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή οδηγία για τη χρήση της πλαστικής σακούλας» και ανέφερε ότι «στο πλαίσιο αυτό υπάρχει ένα αντικίνητρο για την πλαστική σακούλα… Κατ’ αρχήν 3 λεπτά το τεμάχιο για το έτος 2018 και 7 λεπτά το τεμάχιο για το έτος 2019! Ο στόχος είναι» σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό «τον Δεκέμβριο του έτους 2019 το ποσοστό χρήσης της πλαστικής σακούλας, να κατεβεί κάτω από τις 90 σακούλες ανά κάτοικο το χρόνο, τη στιγμή που σήμερα στην Ελλάδα η κατανάλωση της πλαστικής σακούλας ξεπερνά τις 350 ανά κάτοικο το χρόνο».

Μεταφέροντας τα πρώτα μηνύματα από την αγορά σχετικά με τη χρήση της πλαστικής σακούλας, σημείωσε ότι «διαπιστώθηκε ήδη πως πολλοί αγόραζαν σακούλες πολλαπλής χρήσης ή έφεραν μαζί τους καροτσάκια ή άλλα μέσα μεταφοράς και δεν επέλεγαν να αγοράσουν τη λεπτή πλαστική σακούλα».


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ