Μηνυτήρια αναφορά καταθέτει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των εμπρησμών σε κάδους απορριμμάτων στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Μόλις τον τελευταίο μήνα, με αιχμή τις μεταμεσονύκτιες ώρες, προκλήθηκαν από ομάδες αγνώστων πυρκαγιές σε 40 κάδους που βρίσκονται τοποθετημένοι σε οδικούς άξονες του οικείου Δήμου, προκαλώντας τεράστια προβλήματα και δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου απευθύνθηκε προς την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες εντός γεωγραφικών ορίων του οικείου Δήμου και να προληφθεί η εκδήλωση αντίστοιχων φαινομένων. Ωστόσο το πρόβλημα παρουσιάζει ανησυχητική έξαρση. Αποκορύφωμα η νύχτα της 7ης Ιανουαρίου 2018 όπου σημειώθηκαν φωτιές σε 8 κάδους απορριμμάτων της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές και φθορές στο δημοτικό στόλο.

Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου προχωρά σε μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα με κοινοποίηση στο Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να καταπολεμηθεί συντονισμένα από τις αρμόδιες αρχές το φαινόμενο της καταστροφής της δημόσιας περιουσίας.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ