Τέλος η ακτοπλοϊκή σύνδεση Βορείων Σποράδων με Θεσσαλονίκη;

Με θέμα την απόφαση για διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σποράδες με Θεσσαλονίκη, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων κ. Κολυνδρίνη απέστειλε επιστολή προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία, με κοινοποίηση προς το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ζητώντας την επανεξέταση της απόφασης, χαρακτηρίζοντας την παράλληλα ως ένα οικονομικό πλήγμα για τα νησιά των Σποράδων:

«Θα ήθελα να σας εκφράσω τις ανησυχίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων και να σας μεταφέρω την έκδηλη αγωνία των κατοίκων των Βορείων Σποράδων, για την απόφαση της εταιρείας Hellenic Seaways να διακόψει την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Βορείων Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη, αποσύροντας το ταχύπλοο Flying Cat4 από το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες των νησιών Βορείων Σποράδων. Αφενός μεν, προβλήματα στην απευθείας μετακίνηση του επιβατικού κοινού από και προς τη Θεσσαλονίκη, αφετέρου δε, προβλήματα στην τοπική οικονομία. Η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή συνδέει τα νησιά αυτά απευθείας με τη Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση με τη Βόρεια Ελλάδα, με το επιβατικό κοινό να μην ταλαιπωρείται με ενδιάμεσους σταθμούς και περεταίρω οικονομική επιβάρυνση.

Γνωρίζετε επιπλέον ότι τα νησιά Βορείων Σποράδων, στηρίζονται αποκλειστικά στον τουρισμό και η εν λόγω σύνδεση ήταν ένα άνοιγμα προς τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια, προκειμένου οι Βόρειες Σποράδες να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες.

Η διακοπή αυτής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα είναι πραγματικά ένα καίριο οικονομικό πλήγμα για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, που εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνουμε τιτάνιες προσπάθειες να τα στηρίξουμε και να επιμηκύνουμε την τουριστική σεζόν τους». 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ