Βανδαλισμοί σε παιδική χαρά

Πριν καλά καλά λειτουργήσει η πρότυπη, σύγχρονη και πλήρως ανακατασκευασμένη παιδική χαρά της οδού Πλάτωνος στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου, πριν προλάβει να ανοίξει τις πύλες της στα παιδιά, γνώρισε την καταστροφική μανία αγνώστων, στο διάστημα όπου το έργο της ανακατασκευής της είχε ολοκληρωθεί αλλά η παιδική χαρά παρέμεινε κλειδωμένη, εν αναμονή της έκδοσης σήματος καταλληλότητας.

Άγνωστα περιθωριακά στοιχεία όχι μόνο παραβίασαν τις κλειδωμένες εισόδους, αλλά με πρωτοφανή αγριότητα επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς και καταστροφές του περιβάλλοντα χώρου, εγκαταστάσεων και παιχνιδιών. Συγκεκριμένα ομάδα αγνώστων παραβίασε επανειλημμένα τις εισόδους της παιδικής χαράς, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, με αποκορύφωμα την 13η Ιανουαρίου 2018 οπότε σημειώθηκαν και νέα επεισόδια βανδαλισμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα επεισόδια αυτά εκδηλώθηκαν δύο ημέρες πριν την έκδοση του σήματος καταλληλότητας, που θα σήμανε την επίσημη έναρξη λειτουργίας της.

Οι καταστροφές που υπέστη η παιδική χαρά της οδού Πλάτωνος, αφορούν στην αποξήλωση τμήματος της περίφραξης, στον βανδαλισμό παιχνιδιών, πρόσθετων εγκαταστάσεων και των προστατευτικών ασφαλείας του παιχνιδιού και στην καταστροφή του χυτού ελαστικού δαπέδου. Σε ό,τι αφορά στο τελευταίο, οποιαδήποτε επέμβαση αποκατάστασης θα αποτελεί «μπάλωμα» με μη αισθητικό αποτέλεσμα…


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ