Μέχρι να συνδεθούν οι κάτοικοι με το φυσικό αέριο, συνεχίζεται η παράνομη υλοτομία στο παραλίμνιο δάσος της Καστοριάς

Η «Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς» βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση για ακόμη μία φορά να καταγγείλει την απαράδεκτη συμπεριφορά «συμπολιτών» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

“Μετά από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε 29.1.2018 από μέλος της «Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς» στην περιοχή των εκβολών του Ξηροπόταμου και συγκεκριμένα στα όρια μεταξύ των οικισμών Μαυροχωρίου και Πολυκάρπης στην περιοχή «Σταραρέκα» κάποιος ή κάποιοι προέβησαν σε εκτεταμένη κοπή δέντρων.

Σε περιοχή καταφυγίου άγριας ζωής, στον πυρήνα της περιοχής Natura που ως γνωστό είναι περιοχή που απαγορεύεται οποιαδήποτε κοπή δέντρων. Είναι γνωστό ότι η λίμνη της Καστοριάς, είναι η μοναδική η οποία διατηρεί ακόμη μέρος του παραλίμνιου δάσους.

Το παραλίμνιο δάσος είναι απαραίτητο για την ισορροπία του οικοσυστήματος όλης της λίμνης και οποιαδήποτε καταστροφή του οδηγεί σε αλυσιδωτές επιπτώσεις στην λίμνη και στο οικοσύστημα που ουσιαστικά είναι ένα από τα κύρια κεφάλαια ανάπτυξης της περιοχής.

Καταγγέλλουμε αυτήν την συμπεριφορά και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να επιβλέψουν την προστασία των περιοχών Natura και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.”


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ