ΟΧΙ στη βία κατά των γυναικών

Η Περιφέρεια Κρήτης συμβάλει στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών με την χρηματοδότηση τεσσάρων δημοσίων δομών στήριξης γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, δύο συμβουλευτικών κέντρων σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και δύο ξενώνων φιλοξενίας γυναικών και των παιδιών τους σε Ηράκλειο και Χανιά. Σημαντική προϋπόθεση για να είναι αποτελεσματική η καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, είναι οι υπηρεσίες να είναι εύκολα προσβάσιμες από τις γυναίκες. Το δίκτυο δομών στήριξης γυναικών που δημιούργησε η Περιφέρεια Κρήτης, δίνει σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας την ευκαιρία να μιλήσουνε με εξειδικευμένους συμβούλους και να αντιμετωπίσουν το θέμα της βίας μέσα στην οικογένεια.

H περιφερειακή επιτροπή ισότητας των φύλων Κρήτης, στα πλαίσια των δράσεων για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

«Περίπτερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών» η όποια θα πραγματοποιηθεί 24.11.2017 μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας, σε συνεργασία με το συμβουλευτικό κέντρο γυναικών Ηρακλείου της γενικής γραμματείας ισότητας των φύλων, τον ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, τον σύνδεσμο μελών γυναικείων σωματείων Ηρακλείου και το χαμόγελο του παιδιού.

«Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού» 25.11.2017 η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, θα βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η περιφερειακή επιτροπή ισότητας των φύλων Κρήτης και ο σύνδεσμος μελών γυναικείων σωματείων Ηρακλείου.

Σε κοινωνίες με χαμηλό δείκτη βίας, παρατηρούνται συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως αυστηρές ποινές σε δράστες ενδοοικογενειακής βίας, ύπαρξη δικτύου υποστήριξης για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας σε επίπεδο Δήμων, ευελιξία στις απόψεις για τον κοινωνικό ρόλο ανδρών και γυναικών, ισότιμη κατανομή των αγαθών μέσα στην οικογένεια και ισότητα στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων, μία επικρατούσα κοινωνική άποψη μη αποδοχής απέναντι στην ενδοοικογενειακή βία και την βία γενικότερα και μία αυξημένη αυτονομία, δύναμη και παρουσία των γυναικών στον δημόσιο χώρο.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ