Αντιπλημμυρική θωράκιση επιτέλους (!) στην Αττική;

Ενημέρωση για την πορεία τριών σημαντικών από τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αθήνα, παρουσιάζει η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, μετά τη «βιομηχανία» προγραμματικών συμβάσεων από την Περιφέρεια Αττικής, τις «ασκήσεις επί χάρτου» με Δήμους του Λεκανοπεδίου, όπου προηγήθηκαν τα περασμένα χρόνια και τις τελευταίες τραγικές συνέπειες με αποτέλεσμα την απώλεια ζωής δεκάδων συμπολιτών μας…

«Με αφορμή ερωτήματα συμπολιτών μας, ενημερώνουμε σχετικά με την πορεία των τριών σημαντικών από τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αθήνα» αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών:

Αντιπλημμυρικό Λεωφόρου Αθηνών: Το έτος 2015 στην περιοχή προκλήθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Η Περιφέρεια Αττικής αντιμετώπισε το θέμα, δημοπράτησε ένα μεγάλο έργο, το οποίο και έχει ανάδοχο από τον Αύγουστο 2016. Έπειτα από πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, έχουμε φτάσει στο εξής σημείο: η κυκλοφοριακή μελέτη που θα ρυθμίζει την κυκλοφορία λόγω των έργων, είναι κατατεθειμένη προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Έχουμε αποστείλει έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για το επείγον της κατάστασης. Εφόσον η μελέτη αυτή εγκριθεί, θα υποβληθεί στην οικεία Αστυνομική Διεύθυνση, η οποία θα λάβει και την απόφαση για την εφαρμογή της. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει το έργο.

Αντιπλημμυρικό Ιλίου & Περιστερίου: Πρόκειται για ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο, στην περιοχή όπου το έτος 2014 μετά από έντονες βροχοπτώσεις, προκλήθηκαν σημαντικά πλημμυρικά φαινόμενα. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ρυθμοί που πραγματοποιείται είναι έντονοι. Πρόσφατα προέκυψε πρόβλημα στην οδό Χανίων με αρχαιολογικά ευρήματα. Απασχολούνται δύο εργάτες και ένας αρχαιολόγος. Σύμφωνα με την Α’ Εφορεία Αθηνών, οι εκκρεμότητες, στην παρούσα φάση, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τελειώνουν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας 24.11.2017 οπότε και θα πάψουν οι καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από τα ευρήματα αυτά… Το έργο συνεχίζεται σε άλλα σημεία κανονικά και πρόκειται να ολοκληρωθεί την προσεχή άνοιξη.

Αντιπλημμυρικό Αγίας Βαρβάρας & Γέφυρας Σαράφη: Πρόκειται για ένα επίσης σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, όπου σημειώθηκαν έντονα φαινόμενα το Φθινόπωρο έτους 2015. Το έργο είχε προσωρινά διακοπεί. Οι λόγοι που προκάλεσαν τη προσωρινή αυτή διακοπή, ξεπεράστηκαν, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η δεύτερη φάση του έργου και ξεκινά η τρίτη.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ