Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Λέσβου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε τη σύμβαση του έργου αντικατάστασης υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων οδικού δικτύου με νέα φωτιστικά σώματα τύπου led συνολικού προϋπολογισμού 194.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες για την αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων τύπου Na 250 watt µε νέα φωτιστικά σώματα οδοφωτισµού τύπου led 80-110 watt ψυχρού φωτισμού, λόγω παλαιότητας και φθοράς αυτών, καθώς και προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας, σε επιλεγμένα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, τα τμήματα στα οποία πρόκειται να γίνει αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων είναι η επαρχιακή οδός Περάματος Παπάδου με 118 φωτιστικά σώματα, η επαρχιακή οδός Λάρσου Πλωμαρίου στο τμήμα Παλαιόκηπος Παπάδος με 24 φωτιστικά σώματα, ο κόμβος Πέτρας με 19 φωτιστικά σώματα, ο κόμβος Ανάξου με 11 φωτιστικά σώματα, ο κόμβος Θερµής με 16 φωτιστικά σώματα, ο κόμβος Αφάλωνα με 5 φωτιστικά σώματα, ο κόμβος Αγιάσου με 17 φωτιστικά σώματα και ο κόμβος Τσίγκου με 8 φωτιστικά σώματα.

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 5 μήνες. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕΠ 588 και θα υλοποιηθεί με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ