Πειραιάς: 25 χώροι γύρω από το λιμάνι παραχωρούνται στους Δήμους της περιοχής

Σημαντικό βήμα για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, ανάπλαση και ανάδειξη της παραλιμάνιας ζώνης του Πειραιά έγινε με την παραχώρηση της χρήσης στους Δήμους της περιοχής 25 μεγάλων εκτάσεων και χώρων με την ψήφιση σχετικής τροπολογίας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ενδεικτικά οι 6 από τους συνολικά 25 χώρους και εκτάσεις που παραχωρήθηκαν στους Δήμους, είναι 20.000 m2 στο Καστράκι, 16.325 m2 στο λόφο Κανθάρου, 3.000 m2 στο παλαιό υαλουργείο, 12.000 m2 στο λιμανάκι ερασιτεχνών αλιέων στον Άγιο Γεώργιο Κερατσινίου, 34.500 m2 στον Αρμό και 6.000 m2 στην περιοχή της προβλήτας Περάματος.

Η διεκδίκηση και η κατοχύρωση αυτών των εκτάσεων, όπως και της παραλιακής έκτασης των «Λιπασμάτων» αποτέλεσε προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και των Δήμων της περιοχής. Η προσπάθεια δικαιώθηκε με την εξαίρεση τους στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης δημοσίου Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Το νέο θετικό βήμα έγινε μετά από συντονισμένες ενέργειες με τροπολογία, που κατατέθηκε και ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου μεταφέρει από το Ελληνικό Δημόσιο στους Δήμους της περιοχής τις παραπάνω εκτάσεις.

Η τροπολογία προβλέπει ότι οι συνολικά 25 χώροι και εκτάσεις παραχωρούνται για χρήση στους Δήμους, οι οποίοι «δεν οφείλουν αντάλλαγμα για την άσκηση της χρήσης των».


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ