Στην τελική ευθεία το ψηφιακό μουσείο Ακρόπολης

Στην υπηρεσία του πολιτισμού και συγκεκριμένα του μουσείου της Ακρόπολης, θέτει τις καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες, η Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε την ένταξη της πράξης δημιουργίας ψηφιακού μουσείου Ακρόπολης, στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και στον άξονα προτεραιότητας 02 διάδοσης και ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών των ΜΜΕ με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Με την ένταξη του ψηφιακού μουσείου της Ακρόπολης, ολοκληρώνεται για τη φετινή χρονιά 2017 ο κύκλος των εντάξεων στον άξονα προτεραιότητας 02 του ΠΕΠ Αττικής, επιβεβαιώνοντας την πρωτοπορία της Περιφέρειας Αττικής σε δράσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, μεταξύ όλων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σε ότι αφορά στο έργο για το ψηφιακό μουσείο Ακρόπολης, αυτό έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.743.820 ευρώ και προβλέπει τη δημιουργία ενός πολυδιάστατου ιστοχώρου για το μουσείο της Ακρόπολης που θα περιλαμβάνει: Πληροφορίες για το μουσείο και για την οργάνωση της επίσκεψης σε αυτό. Παρουσίαση της συλλογής 10.000 αντικειμένων του μουσείου από το σύστημα διαχείρισης συλλογών. Διαδικτυακό εικονικό μουσείο όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να προγραμματίσει την επίσκεψη του σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα του, να δημιουργήσει μια προσωπική συλλογή από αγαπημένα εκθέματα ή να αλληλοεπιδράσει με μια από τις διαδραστικές πολυμεσικές εφαρμογές που θα δημιουργηθούν για χρήση τόσο στο φυσικό χώρο του μουσείου όσο και στο διαδίκτυο. Ξεχωριστό ιστοχώρο για την παιδική λέσχη, μέσω του οποίου τα παιδιά θα μπορούν να περιηγηθούν στο μουσείο και να γνωρίσουν τον αρχαίο πολιτισμό παίζοντας διαδραστικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια.

Παράλληλα, θα αναπτυχθούν 24 διαδραστικές και διαδικτυακές ψηφιακές εφαρμογές σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά και θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την παρουσίαση και υποστήριξη των εφαρμογών στον φυσικό χώρο του μουσείου.

Το έργο περιλαμβάνει ακόμα την ανάπτυξη εφαρμογής για τη διαχείριση των πολυμεσικών αυτών εφαρμογών back office από το προσωπικό του μουσείου αλλά και την εκπαίδευση των εργαζομένων προκειμένου να είναι σε θέση να χειρίζονται και να ενημερώνουν τις εφαρμογές και τις εγκαταστάσεις.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ