Έργα υποδομής στη Δυτική Ελλάδα

Σημαντικά οδικά έργα για τη Δυτική Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 50.000.000 ευρώ, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και στο ΕΣΠΑ με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ένα από αυτά τα έργα είναι ο δρόμος Πύργος, Καλό Νερό, προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ, το οποίο χαρακτηρίζεται «ως έργο πνοής για την Ηλεία». Το έργο αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις και βελτιώσεις σε υφιστάμενους κόμβους, δημιουργία νέων κόμβων, βελτιώσεις καμπυλότητας και ορατότητας της οδού, οριζόντια και κάθετη σήμανση, αλλαγή και βελτίωση ασφαλτοτάπητα και φωτισμό.

Επίσης, ένα ακόμη σημαντικό έργο είναι η σύνδεση του λιμένα Αιγίου με τον αυτοκινητόδρομο Πατρών, Αθηνών, προϋπολογισμού 6.450.000 ευρώ. Η μελέτη του έργου αφορά εργασίες κατασκευής της οδού σε νέα χάραξη, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.

Ακόμη, στα έργα συμπεριλαμβάνονται εργασίες βελτίωσης της εθνικής οδού Αντιρρίου, Ιωαννίνων, στο οδικό τμήμα Κεφαλόβρυσο, Αγρίνιο, Κουβαράς, όπως και εργασίες για την αποκατάσταση κατολισθητικών φαινομένων που παρουσιάζονται στο οδικό δίκτυο, το οποίο συνδέει την Πάτρα με το Λεβίδι της Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων εντάχθηκαν ακόμα η κατασκευή παραλιακής οδού στον Δήμο Πηνειού της Ηλείας, η κατασκευή της οδού Πωγωνιά, Πλαγιά στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, Αιτωλοακαρνανίας και η αποκατάσταση της οδού Περίστα, Κλεπά του Δήμου Ναυπακτίας.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ