Εκρηκτικές ύλες στα λιμάνια Ηρακλείου και Χανίων

Τον κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια από την ύπαρξη εκρηκτικών υλών, στα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με επείγουσα επιστολή του προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και τον Αρχηγό ΓΕΣ ζητώντας να ενεργήσουν τάχιστα για την άμεση απομάκρυνση τους.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρεται στον κατάπλου του πλοίου Andromeda στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες αρχές μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό εκρηκτικές ύλες υπάρχουν και στο λιμάνι των Χανίων. Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και στον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή αναφέρει:

«Ύστερα από τον κατάπλου του πλοίου Andromeda στο λιμάνι του Ηρακλείου και έπειτα από τον σχετικό έλεγχο των Λιμενικών Αρχών, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών, οι οποίες αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια επιβατών, εργαζομένων αλλά και κατοίκων της περιοχής του λιμένος Ηρακλείου.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, σας παρακαλούμε θερμά να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση απομάκρυνση αυτών των εκρηκτικών υλών από το λιμάνι του Ηρακλείου αλλά και από λιμάνι των Χανίων, για την αποφυγή οποιουδήποτε δυσάρεστου γεγονότος, με απρόβλεπτες συνέπειες».


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ