Ισχυρή παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στην «New York Times Travel Show»

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης με έμφαση στη φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό, το κλίμα αλλά και τη μοναδική Κρητική διατροφή, με στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου, παρουσιάστηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης στη διεθνή έκθεση τουρισμού "New York Times Travel Show" που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο «Jacob Javits Convention Center» στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Υλοποιώντας τον στρατηγικό της σχεδιασμό, με στόχευση και την ελκυστική αμερικανική αγορά, η Περιφέρεια Κρήτης, με την συμμετοχή της στην διεθνή έκθεση, έκανε αισθητή την παρουσία της, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο κοινό της Νέας Υόρκης.

Με συγκεκριμένο πλάνο που βασίζεται σε αποτελέσματα μελετών, η Κρήτη προβάλλει στοχευμένα το τουριστικό προϊόν της και σύμφωνα με μελέτη της Marketing Strategies for Tourism Destinations, η αμερικανική αγορά εξερχόμενου τουρισμού χαρακτηρίζεται από επισκέπτες που έχουν «βαθιές αναζητήσεις» όπου επιθυμούν αυθεντικές και αυτοεκπληρούμενες εμπειρίες, προορισμούς με καλή σχέση ποιότητας τιμής, ενδιαφέρουσες ποικίλες δραστηριότητες και μοναδικά τουριστικά προϊόντα.

Η αμερικανική τουριστική αγορά αρχίζει να δείχνει και πάλι τα τελευταία χρόνια τη δυναμική της και σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων BDRC με τίτλο "Global Passenger Study" και δείγμα 16.000 Αμερικανών πολιτών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τις ταξιδιωτικές τους συνήθειες και συγκεκριμένα:

Οι Αμερικανοί δαπανούν περισσότερα χρήματα για διακοπές στο εξωτερικό σε σχέση με άλλες εθνικότητες. Είναι ανοιχτοί να εξερευνήσουν την τοπική κουλτούρα και επισκέπτονται τα τουριστικά αξιοθέατα. Το 72% ταξιδεύει αεροπορικώς. Κάνουν κατά μέσο όρο τέσσερα ταξίδια αναψυχής το χρόνο στο εξωτερικό και 28 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία. Έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά πληθυσμού που ανήκει στη γενιά των baby boomers, διαθέτουν δηλαδή μεγαλύτερη ευχέρεια για ταξίδια σε σχέση με τις υπόλοιπες. Επιλέγουν ανώτερη κατηγορία ξενοδοχείων σε ποσοστό 78% κατηγορία πολυτελείας 45% και μεσαία κατηγορία 45%.

Η Ευρώπη είναι ο κορυφαίος προορισμός για τους αμερικανούς τουρίστες με αύξηση 17% και αγαπούν την Ελλάδα. Είναι από τους αγαπημένους προορισμούς τους, καθώς λατρεύουν την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας. Σταδιακά βελτιώνεται η παρουσία της Ελλάδας στις σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στις ΗΠΑ σε σύγκριση με την ελληνική παρουσία σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές εκθέσεις.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ