Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο σχολείο Μενεμένης

Το 6ο δημοτικό σχολείο Μενεμένης, εγκαινίασαν 29.1.2018 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα λύνει το μεγάλο πρόβλημα της σχολικής κοινότητας, καθώς η αναπτυσσόμενη οικιστικά ταχύτατα περιοχή μεταξύ των γραμμών του ΟΣΕ και της οδού Μοναστηρίου αποκτά πλέον δημοτικό σχολείο. Το 6ο δημοτικό σχολείο Μενεμένης στεγάζονταν σε ιδιωτικό ενοικιαζόμενο κτίριο μεταξύ των σιδηροδρομικών γραμμών και της οδού Βενιζέλου. Ως αποτέλεσμα αυτού απαιτούνταν, μεγάλος αριθμός μαθητών να περνούν τις γραμμές του ΟΣΕ ή να αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν λεωφορείο.

Το 6ο ολοήμερο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο Μενεμένης, αναγέρθηκε από τις Κτιριακές Υποδομές, επί της οδού Μουτάφη και Σιχλετίδη με προϋπολογισμό κατασκευής στα 4.560.000 €. Χωροθετήθηκε στον άξονα βορρά νότου με απόκλιση. Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι προσανατολισμένες κυρίως νοτιανατολικά με αποτέλεσμα την καλύτερη εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας κατά τους χειμερινούς μήνες και σκίαση στην διάρκεια του καλοκαιριού.

Το σχολείο περιλαμβάνει στον υπόγειο χώρο λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα και χώρους αποθήκης. Στον ισόγειο όροφο διαθέτει είσοδο με υπόστεγο γυμναστικής τρεις αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο διευθυντή, γραφείο δασκάλων, γραφείο γραμματείας αρχείου, χώρους υγιεινής (μαθητών, δασκάλων, ΑμεΑ), αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 180 ατόμων με σκηνή και απαραίτητους βοηθητικούς χώρους, αίθουσα βιβλιοθήκης με βιβλιοστάσια και χώρο διαβάσματος, αίθουσα ολοήμερου σχολείου με τραπεζαρία, κουζίνα και βοηθητικούς χώρους, χώρο εσωτερικής αύλησης, χώρο κυλικείου, αποθήκη σχολικών βιβλίων, χώρο φύλακα, αποθήκη οργάνων γυμναστικής και λεβητοστάσιο. Στον 1ο όροφο περιλαμβάνει τρεις αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο συλλόγου γονέων, εργαστήριο φυσικών επιστημών, εργαστήριο ξένων γλωσσών, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, εργαστήριο πληροφορικής, χώρους υγιεινής μαθητών και αίθριο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κτίριο έχει σχεδιαστεί ώστε να φέρει φυτεμένο δώμα στο ύψος του ορόφου το οποίο καταλαμβάνει μέρος από την κάλυψη του ισογείου και φυτεμένο δώμα πάνω από ένα τμήμα του ορόφου. Η υπόλοιπη οροφή φέρει ανεστραμμένη θερμομόνωση με τελική επιφάνεια θερμομονωτικού υλικού σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ. Τέλος ο αερισμός του κτιρίου επιτυγχάνεται με αρχιτεκτονικές καμινάδες αερισμού ενώ μέρος του φωτισμού επιτυγχάνεται από ηλιακούς φωτοσωλήνες.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ