Προοπτικές εντυπωσιακής αύξησης του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ στην Ήπειρο με έναρξη απευθείας αεροπορικών δρομολογίων

Προοπτικές εντυπωσιακής αύξησης του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ προς την Ήπειρο δημιουργούνται μετά και την διεθνή έκθεση IMTM που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ. Η Ήπειρος εκπροσωπήθηκε οργανωμένα από την Περιφέρεια, το Δήμο Ιωαννιτών, την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, ενώ το παρόν έδωσαν επίσης επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, στις δηλώσεις του τόνισε ιδιαίτερα την συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των φορέων που συμμετείχαν στην έκθεση του Τελ Αβίβ υπογραμμίζοντας ότι χάρη σε αυτή «πετυχαίνουμε αποτελέσματα τα οποία δεν είχαμε μέχρι σήμερα» και συμπλήρωσε:

«Η συνεργασία που γίνεται δια της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων και τη βοήθεια από την Αλέγκρα Μάτσα, έδωσε αποτελέσματα. Το περίπτερο της Ηπείρου είχε τη μεγαλύτερη ζήτηση στην έκθεση, μεταφέροντας μάλιστα και την διαπίστωση των υπευθύνων του ΕΟΤ στο Ισραήλ, σύμφωνα με τους οποίους υπήρξε τεράστια διαφορά ενδιαφέροντος σε σχέση με τις άλλες Περιφέρειες από τους Ισραηλινούς για την Ήπειρο».

«Ένας πρόσθετος λόγος για το ενδιαφέρον αυτό, ήταν» όπως είπε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου «το γεγονός ότι το περίπτερο της Ηπείρου το επισκέφθηκαν πολλοί Εβραίοι Γιαννιώτες στην καταγωγή, οι οποίοι ζήτησαν μάλιστα την καθιέρωση απευθείας αεροπορικής πτήσης, από το Ισραήλ στα Ιωάννινα».

«Όλοι αυτοί» πρόσθεσε «συζητούσαν και με τον υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρίας ΤUS AIR και με όλους τους παράγοντες που συμμετείχαν στην έκθεση. Βλέποντας το ενδιαφέρον που υπήρξε, μετά από αυτό, μας δηλώθηκε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο από τον Απρίλιο 2018 να ξεκινήσει αεροπορικό δρομολόγιο Τελ Αβίβ Ιωάννινα».