Διόδια Εγνατίας

«Η επικείμενη λειτουργία νέου σταθμού διοδίων της Εγνατίας Οδού, στην περιοχή Δροσοχωρίου, Περιφέρειας Ηπείρου, αναδεικνύει το πρόβλημα της απαξίωσης του εθνικού δρόμου Ιωαννίνων Τρικάλων, μέσω Κατάρας, που θα πρέπει να λειτουργεί εναλλακτικά για όσους δεν επιθυμούν να καταβάλλουν διόδια».

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης «πριν ακόμη μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα του εθνικού οδικού δικτύου στην αιρετή Περιφέρεια, είχαν καταργηθεί οι σταθμοί αποχιονισμού, ενώ απαξιώθηκε πλήρως το δίκτυο Ιωάννινα, Μέτσοβο, Κατάρα, Κάμπος, Δεσπότη, Τρίκαλα, για το οποίο δεν γνωρίζουμε πόσα χρήματα θα χρειαστούν για να το αποκαταστήσουμε σιγά σιγά ώστε να μετακινούνται οι κτηνοτρόφοι και όσοι ασχολούνται με τα δασικά προϊόντα την καλοκαιρινή περίοδο. Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν με τη σκέψη του κράτους ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσουν εκεί τα διόδια του Δροσοχωρίου. Δεν έχουν εναλλακτική λύση ως κράτος για τον κόσμο που περνάει από εκεί και δεν θέλει να χρησιμοποιήσει την Εγνατία οδό για να μην πληρώσει διόδια. Εμείς γι’ αυτό θα έρθουμε σε επαφή με τους Δήμους και θα κάνουμε τα πρέποντα μέσω του ΣτΕ λαμβάνοντας υπόψη τι προβλέπουν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οι υπάρχουσες πινακίδες».

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου επανέλαβε ότι «είναι απαράδεκτη η λειτουργία σταθμών διοδίων στο Μαλακάσι, στην Παμβώτιδα, στην Τύρια. Έχουμε στα χέρια μας την απόφαση της «Εγνατία οδός ΑΕ» για τον ορισμό διοδίων. Όμως και αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο για την Ήπειρο. Για την Ήπειρο που ακόμα δεν έχει λάβει τις απαλλοτριώσεις της Εγνατίας οδού σε μεγάλο κομμάτι της οδού. Δεν είμαστε από τους ανθρώπους που δεν θέλουν να πληρώσουν. Αν από την αρχή είχαν κανονίσει να κατασκευάσουν παράλληλο στην Εγνατία οδό δίκτυο, θα είχαν και απαιτήσεις. Αυτοί μόνοι τους ως κράτος το απαξίωσαν, μόνοι τους έκλεισαν τους αποχιονιστικούς σταθμούς, μόνοι τους είδαν ότι δεν μπορούσαν να βάλουν διόδια στην Παμβώτιδα όταν τελείωσαν τις εργασίες».


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ