Οι πολιτικοί «πελάτες» της Καβάλας…

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ο Τόπος της Ζωής μας» ο επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος, του Δήμου Καβάλας, Μάκης Παπαδόπουλος, αναλύει γιατί παραμένουν τα σχολικά κτίρια σε κακό χάλι…

“Κοντεύουν να φτάσουν τα Χριστούγεννα και σε πρόσφατες επισκέψεις μας, διαπιστώσαμε ότι πολλά σχολικά κτίρια συνεχίζουν να έχουν σοβαρά τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα, τα οποία εμποδίζουν δασκάλους και μαθητές να κάνουν αξιοπρεπές μάθημα. Αρχές Αυγούστου 2017 είχαμε προτείνει στη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας, να βάλει προτεραιότητες, να αντιμετωπίσει άμεσα τις φθορές που είναι επείγουσες, να διαθέσει περισσότερο προσωπικό και να βάλει περισσότερα χρήματα για τις συντηρήσεις, αντί να τα ξοδεύει δεξιά και αριστερά.

Παρόλο που μπήκαν προτεραιότητες απ’ ό,τι γνωρίζουμε, τελικά ούτε τα κατεπείγοντα ούτε επείγοντα προβλήματα των σχολείων λύθηκαν: αίθουσες παραμένουν αχρηστευμένες και αναγκάζονται οι Διευθυντές των σχολείων να χρησιμοποιούν γυμναστήρια για διδασκαλία, αίθουσες χωρίς πόρτες και με υγρασίες και μούχλες, νηπιαγωγεία που δεν έχουν εσωτερικές τουαλέτες και πολλά άλλα.

Πέρσι, είχε δεσμευτεί η Δήμαρχος Καβάλας, ότι μέσα το καλοκαίρι 2017 θα φτιαχτούν όλα τα σχολεία. Στις αρχές Αυγούστου 2017 ρωτήσαμε ξανά τη Δήμαρχο Καβάλας, αν έχουν γίνει οι τεχνικές εργασίες στα σχολικά κτίρια για τις οποίες είχε δεσμευτεί. Τότε η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών απάντησαν, με ειρωνικές αναφορές προς τους Διευθυντές των σχολείων, ότι τα αιτήματα τους είναι υπερβολικά και ορισμένες φορές παράλογα.

Παρόλο που η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας, διανύει τον 4ο χρόνο της θητείας της, μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι οι Διευθυντές των σχολείων είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν υπηρεσιακά όλα τα τεχνικά προβλήματα που εντοπίζουν, ώστε να ενημερωθεί πλήρως ο υπεύθυνος για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, δηλαδή ο οικείος Δήμος. Δεν είναι «προσωπικές χάρες» ή «εξυπηρετήσεις» είναι η αναγκαία προϋπόθεση ώστε τα παιδιά μας να έχουν αξιοπρεπές σχολικό περιβάλλον.

Που είναι επιτέλους οι λύσεις; Φτάνουν πια οι διαπιστώσεις και οι δικαιολογίες ότι φταίνε κάποιοι άλλοι ή φταίει η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας! Τι κάνει εδώ και 3 χρόνια η Διοίκηση Τσανάκα; Αφήνει ασυντήρητα τα σχολικά κτίρια, για να διαπιστώσει μετά ότι πρέπει να μπουν στο ΕΣΠΑ για να φτιαχτούν; Και τι θα κάνουν δηλαδή γονείς και παιδιά; Θα περιμένουν το ΕΣΠΑ; Ή μήπως τον τελευταίο χρόνο πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές; Αν έχει τέτοιες σκέψεις η Δήμαρχος Καβάλας για να κοροϊδέψει τους πολίτες, θα εκπλαγεί δυσάρεστα. Δυστυχώς για εκείνη, οι πολίτες έχουν αποκτήσει εμπειρία και δεν αποδέχονται πια τέτοιες μεθόδους…

Κάθε μέρα που περνά, σε κάθε σοβαρό θέμα της καθημερινότητας των δημοτών, διαπιστώνουμε ότι η Διοίκηση Τσανάκα «δεν σκύβει» ουσιαστικά πάνω στα προβλήματα και δεν έχει την ικανότητα να σχεδιάζει τις λύσεις και να προγραμματίζει την εφαρμογή τους με βάση τον διαθέσιμο προϋπολογισμό. Αντίθετα, διαπιστώνουμε την εξαιρετική της «ικανότητα» να ξοδεύει ανεξέλεγκτα τα χρήματα των δημοτών σε «πανηγύρια» και σε πολιτικούς «πελάτες» της...”


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ