Σύνδεση των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου με την πραγματική οικονομία

Η εξέλιξη του καινοτόμου προγράμματος πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου εξετάστηκε 22.11.2017 σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, μεταξύ αντιπροσωπείας του «Διαζώματος» του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και των Αντιπεριφερειαρχών Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων Τατιάνας Καλογιάννη και Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος ανέφερε τα εξής: «Σήμερα είναι από τις ευτυχέστερες ημέρες της δημόσιας ζωής μου. Βρίσκομαι ήδη στο πέρας της τέταρτης δεκαετίας. Γιατί μαζί με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου και με τα υπόλοιπα στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου χαράξαμε τα επόμενα βήματα ενός οραματικού σχεδίου. Αναφέρομαι όπως αντιλαμβάνεστε στην πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου. Η φιλοδοξία μας είναι να συνδεθούν τα μνημεία με τη πραγματική ζωή και την πραγματική οικονομία. Να γίνουν πρωταγωνιστές της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Για το σκοπό αυτό πρέπει να διανύσουμε το δύσκολο δρόμο, του να μετατραπούν από μεμονωμένα μνημεία σε μνημεία που θα συλλειτουργούν και θα συναποτελούν μια κορυφαία πολιτιστική διαδρομή. Έχουμε λοιπόν για τα επόμενα βήματα να αντιμετωπίσουμε ένα ρωμαλέο marketing γι’ αυτή τη διαδρομή, καθώς και ψηφιακές εφαρμογές. Και έχουμε το μεγάλο στοίχημα να συνδέσουμε τα μνημεία με το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με όλους τους παραγωγούς, όλους τους επιχειρηματίες της Ηπείρου και όχι μόνο, αλλά και της υπόλοιπης Χώρας, ενδεχομένως και με επιχειρηματίες από το εξωτερικό. Και έχουμε βεβαίως να επιλύσουμε το κρίσιμο θέμα της διακυβέρνησης αυτού του καινούριου προϊόντος που θα διαμορφωθεί, που στο κέντρο της θα βρίσκεται η Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ. Την προηγούμενη εβδομάδα είχα πάει στις Βρυξέλλες και συναντήθηκα με όλους τους θεσμούς και παρακολουθούν και εκεί με πολύ μεγάλη αγωνία την προώθηση, γιατί είναι το πρώτο πρόγραμμα στην Ευρώπη που εξελίσσεται με αυτά τα ολιστικά χαρακτηριστικά. Σήμερα όμως φεύγω από εδώ αισιόδοξος γιατί χαράξαμε έναν σπουδαίο οδικό χάρτη μέχρι την υλοποίηση του προγράμματος».

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μπένο για τη μεγάλη βοήθεια που μας έχει δώσει εκ μέρους του «Διαζώματος» γι’ αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα για την Ήπειρο και θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι όλοι μαζί εμείς, που θα εμπλακούμε μέχρι το τελικό κλείσιμο αυτού του προγράμματος, θα κάνουμε τα πάντα ώστε να το δώσουμε στην κοινωνία όπως είναι πρωτοποριακό. Ευχαριστώ τον κ. Μπένο και τους συνεργάτες του, που προωθούν αυτή την ιδέα. Είναι μια ιδέα που θα έχει πολλούς τομείς να βοηθήσει στην Ήπειρο, εκτός από τα αρχαία μνημεία που θα αναστηλωθούν».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τη σημερινή συζήτηση. Προς το τέλος έτους 2018 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των πολιτιστικών διαδρομών. Είναι αυτό που αποφασίστηκε από όλους ομόφωνα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και είναι πολύ σημαντικό. Αυτά τα προηγούμενα χρόνια της σκληρής δουλειάς, πραγματικά μας δίνουν αυτό το αποτέλεσμα, του να μπορούμε δηλαδή να ξεκινήσουμε του χρόνου τις πολιτιστικές διαδρομές των αρχαίων θεάτρων, ένα έργο τόσο σημαντικό, όπως γνωρίζετε».


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ