Γιατί κάποιοι μπορούν ...να μειώνουν τα τέλη ύδρευσης

Σε μείωση κατά 10% των τελών ύδρευσης προχωρά ο Δήμος Ζίτσας από τη νέα χρονιά 2018 καθώς και σε απαλλαγές για τις ευπαθείς ομάδες σε μια προσπάθεια να δώσει «ανάσα» στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας, στη συνεδρίαση του 23.11.2017 έκανε δεκτή με ευρεία πλειοψηφία την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Φώτη Ράρρα σύμφωνα με την οποία από το νέο έτος, τα τέλη ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Πασσαρώνος μειώνονται κατά 10% για οικιακή χρήση και 5% για τις λοιπές χρήσεις, ενώ στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες Εκάλης, Ευρυμενών, Ζίτσας, Μολοσσών, παραμένουν σταθερά. Παράλληλα το σώμα ενέκρινε την επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου στους δικαιούχους του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, όπως εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος ύδρευσης Γιώργος Σταλίκας.

«Ο εξορθολογισμός στη λειτουργία των υπηρεσιών και η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζίτσας, για δίκαιη κατανομή των ανταποδοτικών τελών στους δημότες, επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε μειώσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Φώτης Ράρρας και παρουσίασε αναλυτικά πως θα διαμορφωθούν τα τέλη ύδρευσης, από τη νέα χρονιά, ανά Δημοτική Ενότητα.

«Η προσπάθεια των τελευταίων ετών για έλεγχο και διορθώσεις όλων των αστοχιών και παραβλέψεων αποδίδει καρπούς» ανέφερε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και προανήγγειλε «νέες μειώσεις για την επόμενη χρονιά αν αποδώσουν τα μέτρα και οι δράσεις που προωθεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζίτσας για τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα».

«Προχωράμε με σταθερά βήματα την προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και εξήγησε πως «με μηχανισμούς που ελέγχουν τις απώλειες στα δίκτυα ύδρευσης, καθώς και με την τοποθέτηση κατάλληλων συστημάτων στα κοστοβόρα αντλιοστάσια που βελτιώνουν την απόδοση και ταυτόχρονα μειώνουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, καταφέραμε έστω και σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε οι πολίτες για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, να ακούν για μειώσεις και όχι για αυξήσεις. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προσηλωμένοι στον ίδιο στόχο».    


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ