Έργα αναπτυξιακά στην Ήπειρο

«Με τις τέσσερις προσκλήσεις που εκδόθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου οι οποίες αφορούν τους Δήμους των πρωτευουσών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, συνοδεύεται η τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους 2017» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Πρόκειται για έργα αστικής ανάπλασης με δικαιούχους τους Δήμους Αρταίων, Ιωαννιτών, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, για έργα υποδομών» ανέφερε και συνέχισε:

«Με την πρόσκληση που δόθηκε στη δημοσιότητα, θα προωθηθεί προς κατασκευή η παράκαμψη της αρχαίας Νικόπολης, που περιλαμβάνεται στο καινοτόμο πρόγραμμα της πολιτιστικής διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, η πόλη της Πρέβεζας, θα αποκτήσει σύγχρονη, λειτουργική και ασφαλή είσοδο και ταυτόχρονα θα μπορέσει να ενοποιηθεί ο αρχαιολογικός χώρος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και συμπλήρωσε:

«Τα έργα των μεταφορών, παίρνουν την τελική μορφή τους. Εντός των ημερών τελειώνουμε με την παράκαμψη της αρχαίας Νικόπολης και προχωράμε και την πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Πιστεύουμε ότι η Νικόπολη και τα Γίτανα που έχουν ξεκινήσει, η Κασσώπη και η Δωδώνη που θέλουν δουλειά ακόμη, είναι έργα που ενδιαφέρουν τα μέγιστα όχι μόνο ως αρχαιολογικοί χώροι, αλλά και με τις άλλες πρωτοβουλίες που θα πάρουμε, είναι έργα αναπτυξιακά».

Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε επίσης, ότι «εντός του έτους 2018 θα ξεκινήσουν τα έργα για την εθνική οδό Νιάρχου, για το δρόμο από Γεννηματά μέχρι την εθνική οδό Ιωαννίνων Αθηνών και το δρόμο από Ιόνια οδό μέχρι Τζουμέρκα. Εμείς, περιμένουμε από το κεντρικό κράτος να προχωρήσει επιτέλους την οδική σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Κακαβιά, τη σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα στην Καμπή, τον παραλιακό δρόμο Ηγουμενίτσας Πρέβεζας, για τον οποίο έχουμε παραδώσει έτοιμη τη μελέτη μέχρι την περιοχή του κόμβου Πάργας» υπογράμμισε.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αναφέρθηκε επίσης στη σύνδεση της Εγνατίας οδού με τον Ε-65 επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα, εκτός από δηλώσεις, δεν έχει γίνει τίποτε ακόμη. Καταλήγοντας ο ίδιος, πρόσθεσε τα εξής: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υπαλλήλους, σε όλους τους Αντιπεριφερειάρχες, στο πολιτικό προσωπικό, σε όλες τις Περιφερειακές Παρατάξεις, γιατί σε όλα τα θέματα η Περιφέρεια Ηπείρου πρωτοπορεί. Αυτά που έχουν γίνει για τη διαχείριση των απορριμμάτων και στην πρώτη φάση που δεν είχαμε πρόστιμο από την ευρωπαϊκή κοινότητα, αλλά και τώρα που προχωράμε στις ανακυκλώσεις και τους ΣΜΑ έγιναν με τη συνεργασία όλων των φορέων. Το ζητούμενο είναι σε όλα τα έργα να υπάρχει συνεργασία και από το μεγάλο άγχος που μπορεί να έχει ο κάθε συνάδελφος στην αυτοδιοίκηση να μην ακούγονται φωνές οι οποίες δεν βοηθάνε. Το σίγουρο είναι ότι όλοι μαζί βρίσκουμε ξανά το ρυθμό για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τα δύσκολα ζητήματα που έχουμε στην Ήπειρο».


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ