Νεκτάριος Καλαντζής: «Ξεκινήστε την κατασκευή σταθμού μετρό προαστιακού στο Γέρακα»

«Με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος Βουλευτής Αττικής (πρώην υπόλοιπο) σε εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης, που πραγματοποιήθηκε στο Γέρακα και αφορούσε την μελλοντική (άραγε πότε;) κατασκευή σταθμού προαστιακού στο Γέρακα και την ταυτόχρονη δημοσίευση των επιστολών του Δήμου Παλλήνης για το θέμα» αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής και επισημαίνει πως:

«Είναι ευχάριστο, έστω και όψιμα, που ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης «ανακάλυψε» λόγω του προσωπικού ενδιαφέροντος του να πολιτευθεί στην Περιφέρεια μας, την ανάγκη δημιουργίας σταθμού προαστιακού στο Γέρακα των 30.000 κατοίκων, που εξυπηρετείται μόνο από αυτόν της Δουκίσσης Πλακεντίας, με μεγάλη δυσκολία στη στάθμευση, ενώ την ίδια ώρα η Παλλήνη και η Κάντζα, διαθέτουν.

Ο Δήμος Παλλήνης, μόλις πριν λίγους μήνες απέστειλε επίσημη αλληλογραφία για το θέμα. Ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παλλήνης και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου οικείου Δήμου, πέντε χρόνια πριν, είχα θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παλλήνης, χωρίς να πάρω κάποια απάντηση, όταν κινδύνευε η έκταση που προοριζόταν για την κατασκευή σταθμού μετρό στο Γέρακα, να πωληθεί σε τρίτους, για άλλη χρήση, μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Η συγκεκριμένη έκταση είναι γνωστό ότι είχε οριστεί ως χώρος εγκατάστασης υποστήριξης της Αττικής Οδού και προοριζόταν για μελλοντική χρήση, ως χώρος στάθμευσης του μελλοντικού σταθμού μετρό Γέρακα από τους κατοίκους της περιοχής. Το οικόπεδο αποτελεί ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, σε εντός σχεδίου περιοχή και περιβάλλεται από τις οδούς Γέρακα, Περικλέους, Καλλιδρομίου και Δομοκού.

Για χρόνια τώρα, οι Δημοτικές Ενότητες Παλλήνης και Ανθούσας, εξυπηρετούνται από τον σταθμό μετρό που κατασκευάστηκε επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, όπως και η περιοχή της Κάντζας και του Αγίου Νικολάου από τον ομώνυμο σταθμό, εν αντιθέσει με τον Γέρακα, που ενώ υπήρχε η υπόσχεση των αρμοδίων, κατά την κατασκευή του μετρό, για τοποθέτηση σταθμού επί της Λεωφόρου Γέρακα, δεν κατασκευάστηκε ποτέ.

Η δημιουργία σταθμού μετρό στο Γέρακα (ανάμεσα σε Δουκίσσης Πλακεντίας και Παλλήνη) θα δημιουργούσε, εκτός από μεγαλύτερη ανάπτυξη και πρόοδο στην πόλη, οικονομίες κλίμακας για τις μεταφορές, περιβαλλοντικές επιπτώσεις με μείωση των ρύπων, καθώς και πράσινες διαδρομές με ποδηλατοδρόμους, με τη χρήση κοινόχρηστων ποδηλάτων και τη μείωση των ΙΧ μέσα στην πόλη. Έστω και αργά, περιμένουμε τον κ. Σπίρτζη να υλοποιήσει ένα σημαντικό έργο που αφορά όλους τους κατοίκους του Γέρακα, όσο το δυνατόν ταχύτερα, προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» κατέληξε ο κ. Καλαντζής.