Ξεκίνησε πιλοτικά η ελεγχόμενη στάθμευση στο Ελληνικό

Λύση στο πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι του Ελληνικού, μετά τη λειτουργία των σταθμών του μετρό, δίνει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, με την εγκατάσταση συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, υλοποιώντας άλλη μία προεκλογική δέσμευση. Από 1η Φεβρουαρίου 2018 ξεκίνησε επίσημα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στις γειτονιές της πόλης, γύρω από το μετρό του Ελληνικού.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κωνσταντάτος: «Το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά και αν πετύχει θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες γειτονιές του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, όπου υπάρχει ανάγκη. Για να πετύχει όμως απαιτείται η καλή συνεργασία τόσο των κατοίκων που βρίσκονται εντός της ζώνης να σταθμεύουν ελεύθερα στην μπλε ζώνη με την απαραίτητη κάρτα άδεια, όσο και των επισκεπτών, που θα μπορούν να σταθμεύουν μόνο στην λευκή ζώνη για λίγες μόνο ώρες με την κάρτα χρονοχρέωσης» και συνέχισε:

«Η αυτοδιοίκηση πρέπει να δίνει λύσεις και εμείς μετά από 2,5 χρόνια απίστευτης γραφειοκρατίας, κάνουμε πράξη μια ακόμα προεκλογική μας εξαγγελία για νοικοκύρεμα στους δρόμους και στις γειτονιές της πόλης, που επικρατεί κυκλοφοριακό χάος. Να σημειωθεί ότι όσοι αφήνουν αυτοκίνητα εντός της ζώνης ελεγχόμενης στάθμευσης δίχως πινακίδες, θα απομακρύνονται ταχύτατα από την αρμόδια υπηρεσία».